Aluminij Mostar

Ministar Džindić o Aluminiju: Najbolje je da sve ode u stečaj

Govoreći o ponudama za Aluminij, federalni ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić je za portal Klix.ba kazao da su održali sastanke s četiri kompanije. “Kada dođemo do razgovora o tome tko će osigurati električnu energiju po kojim cijenama, tu nalazimo na veliki problem. Većina njih želi da Vlada FBIH daje električnu energiju po cijenama znatno nižim nego na tržištu, pa čak i duplo i uz određenu garanciju Vlade FBiH. Na to Vlada nije mogla pristati niti će to ikada učiniti.

Podijeljeni otkazi svih preostalih 362 radnika posrnulog giganta: 'Planiramo vas ponovno angažirati'

Uprava mostarskog Aluminija uručila je otkaze 362 radnika, zarpavo svim preostalim radnicima posrnulog giganta kojemu su pregovori s izraelsko-kineskom grupacijom MT Abraham jedina nada u eventualno ponovno pokretanje proizvodnje

Kako su za HINA-u u utorak potvrdili iz Aluminija otkazi su uručeni svim djelatnicima, ali s različitim otkaznim rokom.  Razlog tomu je da bi preostali djelatnici uspjeli završiti zaostale poslove, objašnjeno je.

Uložili bi stotine milijuna eura, radnicima dali prosječnu plaću 1500 KM, zaposlili nove, širili pogone…

Mjesecima se vode pregovori s potencijalnim investitorom za spas mostarskog Aluminija. Ekskluzivno donosimo sadržaj nove ponude koju je Izraelsko-kineski konzorcij dostavio Vladi Federacije BiH, premijeru Fadilu Novaliću, dopremijerki Jelki Milićević, ministru energetike Nerminu Džindiću, predsjedniku Nadzornog odbora Aluminij Zdenku Klepiću, direktoru Aluminija Draženu Pandži te Skupštini i Nadzornom odboru. Dokumnet pod nazivom:

Abraham Group: Možemo odmah vratiti radnike Aluminija na posao i imati će iznadprosječne plaće

Nakon jučerašnje sjednice Nadzornog odbora Aluminija, danas su se priopćenjem oglasili iz M.T. Abraham Group. Oni su još jednom poručili kako je primarni cilj u što kraćem roku pokrenuti proizvodnju u Aluminiju, osigurati nove, moderne proizvodne linije i dugotrajnu stabilnost tvrtke.

Nove zavrzlame oko mostarskog Aluminija: Abraham grupa želi unajmiti tvornicu

Ponuda Abraham grupe nije prihvaćena jer ima pravnih nedoumica oko načina najma tvornice, rečeno je novinarima ispred mostarskog Aluminija gdje je zasjedao Nadzorni odbor.

-Kažu da će nastaviti pregovore. Radnici Aluminija nemaju toliko vremena. Rekli su da do 31. prosinca pregovarati i da će Nadzorni odbor uputiti to prema Vladi (Federacije BiH, op.a.), rekla je Tanja Jovanović predstavnica radnika.

Radnici Aluminija traže konačno reakciju pravne države, održan sastanak s Čovićem

Radnici Aluminija, preostali nakon otkaza i odlazaka za petstotinjak kolega, obnovili su rad sindikata te zatražili procesuiranje odgovornih za kritično stanje u kompaniji. Uprava se ponovo sastala s Draganom Čoviće, predsjednikom HDZ-a BiH.

Na konferenciji za medije novog rukovodstva Nezavisnog sindikata zaposlenih Aluminija d.d. Mostar kazano je kako oni nisu upoznati da se uprava kompanije jučer sastala s liderom HDZ-a.

Pretplati se na RSS - Aluminij Mostar