Aluminij Mostar

Aluminij danas i službeno dobio novu šansu za početak, uvažili ponudu strateškog partnera

Aluminij je danas kako doznaje Vecernji.ba i službeno dobio novu šansu od Vlade FBIH koja je uvažila ponudu partnera. Vlada je na sastanku koji je održan u Sarajevu odobrila ugovor nakon što su strateški partneri uvažili sve što je Vlada tražila da se korigira u ugovoru. Vijest je na twiteru podijelio i predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović: 

Ante Rezić novi v.d. direktora Aluminija d.d. Mostar podnio je neopozivu ostavku

Razlog za ovakvu odluku je neslaganje Rezića s politikom Nadzornog odbora, ali i bezizlazna situacija u kojoj se nekad najbogatija hercegovačka kompanija nalazi.

Aluminij nema sredstava da isplati plaće nekolicini preostalih radnika, a kompanija je predmet natezanja federalnih partnera oko preuzimanja preostale imovine.
 

Direktor M.T. Abraham Group u Mostaru: Mi vjerujemo u Aluminij

Amir Gross Kabiri, direktor M.T. Abraham Group i njegov menadžmentski tim sastao se s bivšim radnicima kompanije Aluminij Mostar. Tijekom sastanka čelnik ove kompanije odgovorio je na sve upite bivših radnika ove tvrtke, te s njima podijelio buduće planove - navodi se u priopćenju M.T. Abraham Group. "Tijekom posljednjih devet mjeseci zajedno s našim partnerima, dva vodeća kineska poduzeća u državnom vlasništvu, NFC i CMEC radili smo danonoćno kako bi razumjeli potrebe i potencijal Aluminija i pronašli realno i održivo rješenje koje će spriječiti bankrot.

Novalić: Jedini lijek za Aluminij je prinudni stečaj

Jedini lijek za mostarski Aluminij je prinudni stečaj, gdje se svi povjeritelji moraju poravnati na mnogo nižoj vrijednosti od 400 milijuna. I to je jedini pravi novi početak, kaže u intervjuu za BHRT Fadil Novalić, premijer Federacije BiH. Vlada Federacije BiH se dugo bavi mostarskim Aluminijom, ali bez konkretnih rješenja. Predstavnici Abraham grupe ne odustaju od Aluminija i najavljeno je da će 28. veljače razgovarati s menadžmentom, i radnicima Aluminija.

Abraham grupacija ne odustaje od Aluminija: Odgovorili Vladi i najavili dolazak u Mostar

Izraelsko-kineska Abraham grupacija oglasila se danas nakon što je Vlada FBiH na sjednici od 20. veljače zaključila da ne može dati suglasnost na memorandum u vezi sa preuzimanjem Aluminija koji je, kako je rečeno, pun tehničkih grešaka i neprihvatljivih uvjeta.

U priopćenju su naveli da će 28. veljače menadžment i pravni tim Abraham grupacije doći u Mostar radi razgovora o Vladinim primjedbama u vezi s predloženim ugovorom o lizingu.

 

Vlada FBiH odbila ponudu za Aluminij

Federalna vlada se na, danas održanoj sjednici u Mostaru, upoznala sa informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o statusu gospodarskog društva 'Aluminij' d.d. Mostar. Premijer Federacije BiH je ovlašten da uputi pismo/odgovor  M.T. Abraham Group S.A. u partnerstvu sa China Machinery Engineering Corporation&China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering &Construction Co., Ltd na njihov dostavljeni  

Jelka Milićević: Nitko od bivših radnika Aluminija Mostar neće biti uskraćen za prava

Federalna ministrica financija Jelka Milićević danas je nakon sjednice Vlade Federacije BiH potvrdila da nitko od bivših radnika Aluminija Mostar neće biti uskraćen za prava da se prijavi na biro, da ima naknadu s biroa prema godinama radnog staža i da će svi imati zdravstveno osiguranje. Kaže da je potencijalni investitor u Aluminij Mostar Abraham Group za sada zainteresiran za iznajmljivanje određenih pogona, ali će detalje o tome morati Vladi predočiti Nadzorni odbor Aluminija.

Nadzorni odbor Aluminija podržao plan za pokretanje proizvodnje, izraelsko-kineski konzorcij bi zaposlio sve bivše radnike

Nadzorni odbor Aluminija podržao plan za pokretanje proizvodnje, izraelsko-kineski konzorcij bi zaposlio sve bivše radnike

Nadzorni odbor mostarskog Aluminija podržao je ponudu izraelsko-kineske grupacije koju predvodi M.T. Abraham Group, prema kojoj bi joj Aluminijevi pogoni bili iznajmljeni, te dodatno zatražio da se u roku od pet godina angažira svih 900 radnika koliko ih je radilo prigodom njegova gašenja

Definitivan kraj u Aluminiju: Svi su otišli

Radnicima Aluminija istekao je i otkazni rok, te je preostalih stotinu danas napustilo krug kompanije. Napustili su je i članovi Uprave koji su krajem prošle godine dali ostavku, javlja Al Jazeera. Ostali su samo čuvari, dok se ne odluči o sudbini pogona. Čekaju se i nalazi istrage o poslovanju tvrtke, koja je sada usmjerena na odnose Aluminija s određenim dobavljačima. 

Pretplati se na RSS - Aluminij Mostar