Baterije

Žuri vam se, a baterija vam je prazna? Ovaj trik će vas spasiti

Nemate dovoljno vremena, a hitno morate napuniti mobitel i to što je brže moguće. Kako bi skratili muke postavite ga na zrakoplovni rad prilikom punjenja. Time ćete privremeno zaustaviti aplikacije koje inače najviše troše bateriju i puno brže ga napuniti. 

Nećete biti dostupni kratko vrijeme, ali uspjet ćete napuniti mobitel dovoljno da možete izaći iz kuće. 

Baterija se prebrzo troši? Ovo su mali trikovi pomoću kojih ćete produljiti vrijeme

Uklonite nepotrebne widgete s početnog zaslona
Mnoge aplikacije za Android, uključujući društvene mreže, vremenske aplikacije i aplikacije za vijesti, dolaze s widgetima na početnom zaslonu kako bi vam uvijek bili pri ruci. Međutim, oni cijede bateriju zbog svoje stalne sinkronizacije ili zahtjevnih animacija. Pa ako vam ne treba stalni pogled u događanja na Twitteru i možete preživjeti bez redovitih izvještaja o vremenu, uklonite suvišan widget tako da ga pritisnete i držite, a zatim ga povučete u ikonu smeća.

Znate li kako ispravno puniti bateriju na svom pametnom telefonu?

Od pojave mobilnih, a onda i pametnih telefona, pojavilo se i pitanje kako i koliko puniti bateriju. Neki su telefoni dolazili s unaprijed napunjenom baterijom, druge je trebalo prvo u potpunosti isprazniti, a tek onda napuniti do kraja. Tijekom godina tako je nastala prava pomutnja oko toga kako i koliko puniti bateriju. Upravo je pametnim telefonima, bez kojih više ne možemo, baterija jedna od glavnih boljki.

Naučite ispravno napuniti bateriju mobitela i riješite se mitova s interneta

O baterijama u našim elektroničkim uređajima treba voditi brigu. Ali, o tome kako to učiniti internetom kola veliki broj netočnih informacija, piše tportal.

Neki od tih mitova ostatak su pravila koja su vrijedila za ranije korištene tehnologije i u stvari su štetni ako ih primjenjujete na novije baterije. Evo čega se trebate pridržavati, bez obzira imate li pametni telefon, tablet računalo, laptop.

Bolje je bateriju prazniti i puniti do kraja? Ne!

Pretplati se na RSS - Baterije