Bingo

Tržni centar kompanije Bingo u Sarajevu na 44 000 kvadrata polako se približava zadnjoj fazi

Tržni centar kompanije Bingo u Sarajevu polako dobija svoje prepoznatljive konture čime nagovještava početak kraja radova i otvorenje na proljeće.
Riječ je o jednom od najvećih objekata ove vrste u Bosni i Hercegovini smještenom na atraktivnoj lokaciji koja se unazad godinama spominjala kao potencijalno mjesto gradnje tržnog centra.

Bingo kupio atraktivnu imovinu Energoinvest TAT-a u Butmiru

Tuzlanska kompanija Bingo je od četvrtka novi vlasnik glavnine imovine poduzeća Energoinvest Termoaparati d.d. u stečaju. Ponudom od 7 milijuna KM, kompanija Bingo je postala vlasnik zemljišta i nekretnina u Donjem Butmiru procijenjenih na 7,5 milijuna KM, kao i strojeva i opreme procijenjenih na 500 000 KM, izvijestilo je Oslobođenje. 

Iako je početna cijena imovine bila za milijun veća od ponuđene cijene, odbor povjeritelja je prihvatio ovakvu ponudu, s obzirom da je dosad ujedno i najveća zabilježena ponuda. 
 

Prihodi Binga porasli 13%, Konzumovi pali čak 29%

Prema izvještajima o poslovanju za 2017. godinu tri najveća trgovačka lanca u Bosni i Hercegovini, prihodi kompanije Bingo veći su od milijardu KM (oko 4 mlrd. kuna), dok su Konzumovi pali za 29% u odnosu na 2016. Samo je Bingo zabilježio pozitivnu operativnu dobit, dok su Mercator i Konzum godinu završili u milijunskim minusima, navodi portal Capital.ba.

Kriza Agrokora u BiH dovela do preraspodjele udjela velikih igrača na tržištu

Konzum je neke trgovine predao izravno najvećem konkurentu, što je znatno utjecalo na jačanje tuzlanskog Binga.
Domaće kompanije iskoristile su krizu u hrvatskom Agrokoru da zauzmu bolje pozicije i povećaju tržišne udjele u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba.

Kriza koncerna Ivice Todorića imala je višestran utjecaj na tržište BiH, osim zabrinutost velikog broja dobavljača, zbog velikih potraživanja, prije svega od Konzuma, pokazala se kao i dobra prilika za BiH proizvođače i trgovce, objašnjava portal. 

Domaći trgovci dominiraju u BiH: Bingo najviše profitirao od pada Konzuma

Većina vodećih maloprodajnih lanaca u Bosni i Hercegovini koristi posrnuće Konzuma, a najviše lider Bingo, navodi se u analizi trendova u maloprodaji u BiH Euromonitora. 

- Bingo predvodi paket trgovačkih lanaca kontroliranih domaćim kapitalom, koji sada dominiraju maloprodajom: sedam od deset najvećih trgovaca u 2017. godini bilo je dominantno u domaćem vlasništvu, dok je na početku perioda pregleda bilo pet od deset sa udjelom strukture koja favorizira međunarodne lance, navodi se u analizi. 

 

Mercator preuzeo 83 trgovine od Konzuma koji je zadržao170 radnji, Bingo lider sa 186 trgovina

European Supermarket Magazine (ESM), najveći europski magazin o trgovini, piše da je kompanija Bingo iz Tuzle službeno preuzela lidersku poziciju u BiH kada je riječ o broju trgovina.

ESM piše da je sa 186 maloprodajnih mjesta Bingo sada lider i po tom, posljednjem ključnom parametru.
ESM piše da je slovenski lanac Mercator preuzeo 83 trgovine od Konzuma, koji je zadržao oko 170 radnji, čime je Bingo izbio na prvo mjesto.
 

Bingo u svojem potpuno novom izgrađenom centru ponovno otvorio svoja vrata u Mostaru

Nakon požara u rekordnom roku na sjevernom ulazu u Mostar izgrađeni je potpuno novi tržni centar u vlasništvu najveće bh. trgovačke kompanije Bingo iz Tuzle. Danas je svečanom ceremonijom i zabavnim programom Bingo 'ponovno'  otvorio svoja vrata mnogobrojnim kupcima, piše ABCportal.info.

Raniji tržni centar koji je ova kompanija imala na istoj lokaciji izgorio je 22. travnja ove godine u katastrofalnom požaru koji je kako je istraga pokazala nastao kvarom na utičnici jednog produžnog kabla.

 

Pretplati se na RSS - Bingo