Blidinje

Sezonu na Kupresu i Blidinju uz one domaće spašavaju i gosti iz Dalmacije

Sezonu na Kupresu i Blidinju, unatoč zakašnjelome snijegu u Hercegovini, spašavaju gosti iz Dalmacije i BiH te nekoliko manifestacija koje se organiziraju na ovim skijalištima, među kojima je tradicionalna Ski Alka koja je na rasporedu ovoga vikenda.

Nakon što je u drugome dijelu siječnja pao prvi ozbiljniji snijeg veliki broj skijaša i turista krenuo je put Kupresa i Parka prirode Blidinja.

Konferencija na Blidinju: Praćenje medvjeda, tetrijeba i jarebica kamenjarki donijelo važne podatke za zaštitu životinjskih i biljnih vrsta

U hotelu ''Hajdučke vrleti'' u Parku prirode Blidinje održana je dvodnevna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta Bear in Mind: Bringing environmental actions for the biodiversity protection across the borders, projekta čiji su krajnji korisnici Nacionalni park ''Sutjeska'' i Park prirode Blidinje iz BiH, te Nacionalni park ''Durmitor''  i Park prirode “Piva” iz Crne Gore.

Neka se nitko ne igra s Blidinjem, ne smiju se prenijeti nadležnosti u Sarajevo ni pod koju cijenu!

Hrvatska seljačka stranka BIH oglasila se priopćenjem za javnost u kojem poziva na zaustavljanje prijenosa nadležnosti na Federaciju BiH uz poruku da Sarajevo ne može upravljati Blidinjem.

-U petak (05. studenog) u posuškoj kinodvorani će se održati „sastanak”. „Sastanak” su na zahtjev Federalnog ministarstva okoliša i turizma poslušno zakazali vladajući u općini Posušje, priopćeno je.

Skijališta u BiH spremna, ljetos počele rezervacije za zimovanja

Turistički djelatnici u bh. zimskim centrima već uvelike rade na pripremama za, kako se i sami nadaju, uspješniju zimsku sezonu u odnosu na prošlogodišnju. No, ono na što se već godinama poziva sve zimske turističke djelatnike, jest da se aktivnije počnu baviti menadžmentom destinacije kako bi turistima omogućili potrošiti dovoljno novca, piše Večernji list BiH.

Rad na promociji

U budućem nacionalnom parku Blidinje zabranjeno branje bilja, lov, sječa šume, kazne i do 70 tisuća KM

Pravila ponašanja utvrđena novim zakonom o proglašenju Parka prirode “Blidinje” nacionalnim parkom neće se nimalo svidjeti onoj strukturi posjetitelja koji su neselektivno iskorištavali ili na bilo koji način do sada narušavali prirodne resurse kojima ovaj park raspolaže, a zbog kojih je jedinstven u Europi i svijetu, piše Večernji list BiH.  

Čaroban prizori na Blidinju: Hokejaš snimio video klizanja po zaleđenom jezeru

Mladi hokejaš Amar Lemeš na YouTubeu je podijelio video snimljen na zaleđenom jezeru Blidinje, gdje je nekoliko sati uživao u prirodnim ljepotama ove destinacije.

Niske temperature su uzrokovale da se na jezeru formira ledena površina koju je autor videa odlučio iskoristiti kao podlogu za klizanje. Prizor samog jezera obasjanog suncem djeluje bajkovito.
 

Ovako se uživalo na Blidinju

Blidinje je poznato kao jedno od omiljenih mjesta za odmor i rekreativno skijanje, unatoč trenutnoj situaciji i ove godine su najbrojniji posjetitelji iz Hercegovine i Dalmacije. Smatra se da je kompleks na Blidinju jedno od pet skijališta u svijetu koje je samo 50 km zračne linije udaljeno od mora. Skijalište se nalazi na Risovcu, u podnožju planine Čvrsnice.

Pretplati se na RSS - Blidinje