Blidinje

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi krajem prosinca

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi tek krajem prosinca ove godine, s obzirom da dosad nije bilo ozbiljnijih padavina.  Po riječima Ivice Reze koji vodi skijalište u sklopu Ski centra Risovac, na Blidinju će ove godine biti niz zanimljivosti bez obzira na to što je vrijeme malo 'podbacilo'.  - Prošle godine smo skijanje imali sredinom prosinca, ova godina neće biti takva, zasad je na Blidinju bila tek jedna manja količina snijega, novije količine snijega očekujemo u drugoj polovici prosinca.

Prometnica Jablanica - Posušje bit će generator gospodarskog razvitka

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, predvođeno predsjednikom Nevenkom Hercegom, obišlo je nedavno završenu cestovnu dionicu Sovićka vrata-Potok zec koja je dijelom regionalne prometnice Jablanica-Posušje. Završetkom toga projekta, ukupne vrijednosti od gotovo 900 tisuća KM, okončana je izgradnja regionalne prometnice R419, koja se, u ukupnoj duljini od 71,6 km, proteže od Jablanice, preko Doljana, Blidinja i Rakitna, do Posušja.

​Završena izgradnja regionalne ceste Jablanica- Doljani – Blidinje – Rakitno- Posušje

Već jedno izvjesno vrijeme bili su tijeku pripremni radovi na dionici puta Sovići-Sovićka vrata. Asfaltiranjem ove makadamske dionice od 3,6 kilometara, koja se nalazi na regionalnoj cesti R-419 Jablanica-Posušje, konačno se završava spajanje asfaltnim zastorom čitave regionalne ceste.

 

Blidinje BIKE Festival oduševio!

Ivan Širić (Steeds Vooraan Kontich) i Anesa Hindić BK Puls Sarajevo) pobjednici su utrke "XCM Herzegovina" koja se održala proteklog vikenda u sklopu događaja Blidinje BIKE Festival. Blidinje BIKE Festival je trodnevni događaj koji se proteklog vikenda održao u parku prirode Blidinje, a po prvim informacijama koje imamo s terena oduševio je sve prisutne.

Hercegovina ne bi bila Hercegovina da nema svoj gorski dio, evo gdje možete dobro jesti, piti, spavati i pobjeći s plus 40 C

Nakon lošijeg svibnja gdje su se sunčani dani mogli izbrojati na prste jedne ruke, lipanj u Hercegovini  vruć i sunčan kao rijetko kada. U nizinskim dijelovima temperature zraka dostižu vrijednosti i iznad 35 stupnjeva Celzijevih pa se mnogi pitaju gdje pobjeći, preko kako meteorolozi kažu, prevrućeg vikenda.

Snijeg zabijelio i Blidinje

Početak svibnja karakterističan je za skoro sve osim snijega, ipak, to nije spriječilo bijeli pokrivač da se spusti na blidinjske vrleti.
Snijeg je danas padao u nekoliko navrata, ali se u dodiru s tlom topio s obzirom na to da su zadnjih dana na Blidinju bile intenzivnije kiše. Trenutno je između tri i četiri centimetra snijega na tlu.

Temperatura izmjerena u 18:30 sati na Blidinju bila je oko nule, a ujutro se može očekivati poledica jer je izvjesno da bi temperature mogle padati.
 

Pogledajte odličnu video najavu brdske biciklističke utrke na Blidinju

MTB utrka "XCM Herzegovina" je dio događaja Blidinje BIKE Festivala koji je najavljena za vikend od 12. do 14. srpnja 2019 godine. Organizatori pod tim kišobranom, odnosno pod imenom Blidinje Bike Fesitval, najavljuju pravi biciklistički spektakl te poručuju da će se tu naći za svakog ponešto. I dok su ranije motivirali prelijepim fotografijama s Blidinja, koje još uvjiek možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, ovog puta su nadmašili sva očekivanja jednim izvrsnim video uratkom. Opustite se, pojačajte tonove i uživajte...

Atrakcija na Blidinju: Pogledajte malog snowboardera iz Splita

Najveća atrakcija na skijalištu Blidinje ovoga vikenda bio je ni manje ni više nego Splićanin – Marko Matulić. Radi se o vjerojatno najmlađemu snowboarderu na ovim prostorima jer ima svega godinu i tri mjeseca, prenosi Blidinje.net. Obiteljskim videom Markovi roditelji su zabilježili njegov prvi susret s board-om, a ovaj dječak je odmah otkrio prirodni talent za ekstremne sportove.

U hrvatskim oglasnicima ponude: Vrijeme je za kupovinu vikendica na Blidinju ili Kupresu

Oglasnici u Republici Hrvatskoj, kako oni tiskani, tako i elektronički, posljednjih mjeseci ponovno su zatrpani ponudom nekretnina iz susjedne Hercegovine, posebice apartmanima i kućama za odmor na tamošnjim skijalištima

Bile su dovoljne dvije zime bogate snijegom i minusima, kao i nešto bolja ekonomska situacija, da ljubitelji skijanja, ali i drugih zimskih radosti iz Hrvatske ponovno živnu i krenu se interesirati, ali i kupovati nekretnine u Hercegovini. 

Pretplati se na RSS - Blidinje