Blokirani računi

U BiH blokirano 95.539 računa poslovnih subjekata

Središnja banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je krajem siječnja 2020. godine u BiH bilo blokirano 95.539 računa poslovnih subjekata ili 283 više nego prethodnog mjeseca. U izvještaju CBBiH je navedeno i da 52.075 tvrtki ima blokiran bar jedan račun, što je za 132 tvrtke više nego u izvještaju iz prošlog mjeseca. 

U BiH blokirano 93.620 računa tvrtki

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je zaključno s lipnjom 2019. godine u BiH bilo blokirano 93.620 računa poslovnih subjekata, što je za 558 tvrtki manje u odnosu na prethodni mjesec, prenosi Fena.

U izvještaju CBBiH je navedeno i da 51.036 tvrtkii imaju blokiran bar jedan račun.

 

U BiH blokirano 92.429 računa tvrtki

U BiH je blokirano 92.429 računa poslovnih subjekata, a 50.647 tvrtki imaju blokiran barem jedan račun, podaci su Centralne banke BiH. Riječ je o novim, ažuriranim podacima o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, zaključno sa jučerašnjim danom, javlja Srna.  Tijekom tri dana ove godine blokirano je 10 računa poslovnih subjekata.

Objavljena nova lista vlasnika blokiranih računa u BiH

Centralna banka Bosne i Hercegovine početkom siječnja/januara 2018. godine objavila je novu, ažuriranu listu vlasnika blokiranih računa, a i ovoga puta, na spisku su neka vrlo poznata imena bh. kompanija.

Kako se navodi, ukupno je u BiH blokirano 75,253 računa, ukupan broj tvrtki kojima je blokiran barem jedan račun sada je 64.094.

Na listi se kao i obično, nalaze imena nekih veoma poznatih preduzeća, ustanova, sportskih klubova, udruženja, političkih stranaka...

U Federaciji BiH blokirano 50.195 računa

Financijsko-informatička agencija (FIA) je upoznala nadležne institucije u Federaciji  Bosne i Hercegovine s uočenim anomalijama u Jedinstvenom registru računa poslovnih subjekata FBiH. Ova je agencija 1. rujna 2017. godine omogućila da podatke iz Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata Federacije BiH (JRR) mogu koristiti predstavnici institucija, organizacija, poslovnih subjekata i drugih zainteresiranih strana.

Loše vijesti: U prvih šest mjeseci u BiH blokirano 74.000 računa

Prema Izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Središnje banke BiH ukupan broj blokiranih računa u Bosni i Hercegovini, zaključno s krajem lipnja ove godine, iznosio je nevjerojatnih 73.836.

Broj firmi koje imaju barem jedan blokiran račun nije mnogo manji i iznosi 63.431, piše Klix.ba.

Kolike su razmjere nelikvidnosti u Bosni i Hercegovini govori podatak da je ovaj izvještaj načinjen na čak 3.024 stranice.

Pretplati se na RSS - Blokirani računi