Civilna zaštita

U ZHŽ-u u protekloj godini zabilježeno 518 požara, najviše u Širokom Brijegu

U protekloj 2019. godini na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) zabilježeno je 518 požara i 94 tehničke intervencije, kazao je u razgovoru za Fenu ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ-a  Drago Martinović. - Broj požara je povećan u 2019. u odnosu na 2018. godinu i to, s 440 na 518,  dok je tehničkih intervencija u 2018. bilo 157- dodao je Martinović.

Vježba evakuacije i spašavanja u širokobriješkoj Gimnaziji

U sklopu edukacije učenika srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj iz područja zaštite i spašavanja, a koja se održava u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, 9. listopada 2019. godine, izvedena je vježba evakuacije i spašavanja u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

ŽZH: Za sanaciju šteta prouzrokovanih prirodnom nepogodom u Širokom Brijegu izdvojeno 40.000,00 KM

Na 4. sjednici Županijskog stožera civilne zaštite održanoj 27. svibnja 2019. godine u prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu donesena je Odluka o izdvajanju sredstava za sanaciju dijela šteta nastalih prirodnom nepogodom (orkanski vjetar) u Gradu Širokom Brijegu, krajem mjeseca veljače ove godine, u iznosu od 20.000,00 KM.

Posušje domaćin X. Županijskog natjecanja iz pružanja prve pomoći

Svečanim defileom na Trgu hrvatskih branitelja, te postrojavanjem sudionika, nešto prije 12 sati, u Posušju je otvoreno jubilarno X. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći. Čast otvaranja pripala je predsjedniku Općinskog vijeća Ivanu Lončaru. On je u svoje ime, te u ime načelnika općine Branka Bage uputio pozdrave nazočnima te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovo jubilarno natjecanje održi u Posušju.

Civilna zaštita ZHŽ-a spremna pomoći unesrećenima u poplavama

Kiša koja već nekoliko dana pada za sada ne izaziva veće probleme na području Zapadnohercegovačke županije.  ''U našoj županiji nema problema ni velikih bujica, kao ni u susjednim županijama. Međutim, naše službe su u pripravnosti i spremni smo pomoći onima kojima je pomoć potrebna u skladu s našim mogućnostima'', kazao je u izjavi za je Fenu ravnatelj Uprave Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Drago Martinović.  

Zahvalnica za Upravu civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

Priznanja i nagrade civilne zaštite zaslužnim pojedincima, postrojbama civilne zaštite i pravnim osobama za ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća uručili su načelnik Stožera, ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i clanovi Federalnog stozera civilne zaštite.

Apel i upozorenje građanima: Ne palite vatru na otvorenom bez nadzora

U Županiji Zapadnohercegovačkoj u protekla 24 sata registrirano je preko 20 požara, a u proteklih tjedan dana 70 požara. Većinom su gorjeli šuma, trava i nisko raslinje, požar je prijetio i stambenim i poslovnim objektima i vodovima dalekovoda, a pričinjena je velika materijalna šteta i na vinogradima, nasadima smilja, voćkama, elektroinstalacijama... Stoga:

Tim FUCZ probio se do snijegom zametenih sela u Livnu i Bosanskom Grahovu

Pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama tim Federalno uprave civilne zaštite dostavio je socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci. Pakete s hranom i higijenskim namirnicima osigurao je livanjski Crveni križ, a čizme i kabanice Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije. 

 

Pretplati se na RSS - Civilna zaštita