Civilna zaštita

Podijeljene zaštitne maske u gradovima i općinama ŽZH-a

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke pripadnici službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć osnovane pri Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke i volonteri općinskih/gradskih organizacija Crvenog križa na središnjim trgovima u Grudama, Posušju, Ljubuškom i Širokom Brijegu građanima su podijelili zaštitne maske. Zaštitne maske su dobivene od Federalne uprave civilne zaštite.

 

Budite odgovorni: Dođite po zaštitne maske

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke pripadnici službe za zbrinjavanje ugroženog i  nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć osnovane pri Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke dijelit će zaštitne maske građanima naše Županije, ali i svima onima koji dođu po svoje maske. Zaštitne maske, ukupno njih 40.000 dar su Federalne uprave civilne zaštite.

 

Ovo su nove mjere Federalnog stožera civilne zaštite

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH (FBiH) danas (19. ožujak 2020. godine) je u Sarajevu održana treća izvanredna sjednica Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ) kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević. Članovi Stožera informirani su o trenutnoj higijensko-epidemiološkoj situaciji na području FBiH, a radi se o 16 osoba sa potvrđenim simptomima koronavirusa, i to u Mostaru (5), Konjicu (4), Zenici (3), Bihaću (2) i Tešnju i Orašju po jedna osoba.  

Federalni stožer civilne zaštite: Ovo su do sada donesene naredbe

Nakon proglašenja stanja nesreće prouzročene pojavom koronavirusa (COVID - 19) na području Federacije BiH, Federalni stožer civilne zaštite (FŠCZ) na prvoj izvanrednoj sjednici u Sarajevu koja još traje, za sada je donio sljedeće naredbe koje stupaju na snagu danom donešenja.  

1. Naređuje se direktoru federalne uprave civilne zaštite da aktivira federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite radi provođenja mjera i aktivnosti na sprečavanju, suzbijanju širenja zarazne bolesti koronavirusa.

U Posušju obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Županijskog stožera civilne zaštite, u Posušju je svečanom sjednicom Županijskog stožera civilne zaštite i prezentacijom opreme žurnih službi i službi za zaštitu i spašavanje obilježen Međunarodni dan civilne zaštite koji je ujedno i Dan civilne zaštite FBiH.

Puno izazova pred Civilnom zaštitom, sastanak ravnatelja u Širokom Brijegu

Kakvi se to izazovi i aktivnosti nalaze pred Civilnim zaštitama u Federaciji BiH u ovoj godini u srijedu su u dvorani Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu o tome razgovarali direktori županijskih uprava Civilnih zaštita s predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite. U izjavi koju je za Bljesak.info dao Fahrudin Solak, ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite istaknuo je kako je ovo prilika da se razmijene iskustava i problemi s kojima se susreću ove uprave. 

U ZHŽ-u u protekloj godini zabilježeno 518 požara, najviše u Širokom Brijegu

U protekloj 2019. godini na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) zabilježeno je 518 požara i 94 tehničke intervencije, kazao je u razgovoru za Fenu ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ-a  Drago Martinović. - Broj požara je povećan u 2019. u odnosu na 2018. godinu i to, s 440 na 518,  dok je tehničkih intervencija u 2018. bilo 157- dodao je Martinović.

Vježba evakuacije i spašavanja u širokobriješkoj Gimnaziji

U sklopu edukacije učenika srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj iz područja zaštite i spašavanja, a koja se održava u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, 9. listopada 2019. godine, izvedena je vježba evakuacije i spašavanja u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

ŽZH: Za sanaciju šteta prouzrokovanih prirodnom nepogodom u Širokom Brijegu izdvojeno 40.000,00 KM

Na 4. sjednici Županijskog stožera civilne zaštite održanoj 27. svibnja 2019. godine u prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu donesena je Odluka o izdvajanju sredstava za sanaciju dijela šteta nastalih prirodnom nepogodom (orkanski vjetar) u Gradu Širokom Brijegu, krajem mjeseca veljače ove godine, u iznosu od 20.000,00 KM.

Pretplati se na RSS - Civilna zaštita