Crveni križ

Pedijatriji SKB-a Mostar i siromašnim obiteljima u ZHŽ-u podijelit će 21 tonu dječje hrane

Dvadeset i jedna tona dječje hrane vrijedna je donacija koja je stigla u Crveni križ Ljubuški. Riječ je o dječjim kašicama njemačkog proizvođača Hipp koje su najmlađim stanovnicima grada Ljubuškog donirali članovi viteškog reda Ordo Militaris Teutonicus (OMT) iz Njemačke, piše Večernji list BiH.  U pismu koje je pratilo pošiljku vrijednu 50.000 eura, koja je deset dana putovala iz Njemačke do BiH, potpisani su Klaus Blos (veliki majstor) i Thomas Schott (prior The Universal Archconfraternity of Papal Knights Dames And Esquiresa).

Širokobriješki Crveni križ stavlja se starijim građanima na raspolaganje

Crveni križ Širokog Brijega stavio se na raspolaganje tamošnjim građanima starije životne dobe. Ponukani pandemijom koronavirusa u tamošnjem Crvenom križu oformili su telefonski broj +387 39 703-288 na koji se stariji građani, kojima je potrebna pomoć, mogu svakodnevno javljati.

Širokobriježani u prvoj ovogodišnjoj akciji darivali 77 doza krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi, održanoj u četvrtak u restoranu ''Kod Čolića'' u Širokom Brijegu, prikupljeno je 77 doza krvi, a 92 osobe su pristupile akciji.

Bila je ovo prva akcija u 2020. godini koju je na području Širokoga Brijega organizirao Crveni križ Grada Širokoga Brijega u suradnji s Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokoga Brijega.

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo u Širokom prikupljeno 96 doza

U četverosatnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo, održanoj u četvrtak u restoranu ''Kod Čolića'' u Širokom Brijegu, prikupljeno je 96 doza krvi, a akciji je pristupilo 111 osoba.

Bila je ovo peta akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2019. godini koju je organizirao Crveni križ Grada Širokoga Brijega u suradnji s Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a pod pokroviteljskom Grada Širokoga Brijega.

Svim darovateljima bio je osiguran besplatan obrok zahvale.

Širokobriješki branitelji darivali 34 doze krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi za branitelje, održanoj u petak u restoranu “Kod Čolića” u Širokom Brijegu, prikupljene su 34 doze dragocjene tekućine, a akciji se odazvalo 35 osoba.

Riječ je trinaestoj, pretposljednjoj, akciji darivanja krvi u ovoj godini koju je na području Širokog Brijega organizirao Crveni križ Grada Širokog Brijega. Ova akcija organizirana je u suradnji s Odborom za branitelje Grada Širokog Brijega i Transfuzijskim centrom SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega.

 

Formirana Konferencija Mladih Crvenog križa Grada Širokog Brijega

Konferencija (op.a. Skupština) Mladih Crvenog križa Grada Širokog Brijega formirana je u srijedu u poslijepodnevnim satima u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg te su izabrana sva tijela Mladih Crvenog križa.

U radu Konferencije sudjelovali su učenici iz svih osnovnih i srednjih škola s područja Širokog Brijega, kao i volonteri Vijeća mladih Grada Širokog Brijega.

Širokobriješki gimnazijalci darovali 45 doza krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja, koja je organizirana za učenike Gimnazija fra Dominika Mandića, prikupljeno je 45 doza krvi, a akciji se odazvao 61 učenik. Podsjećamo, u ožujku ove godine gimnazijalci su darovali 48 doza krvi.

Akciju, koja je trajala četiri sata, je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji s Transfuzijski centar SKB Mostar, a pod pokroviteljskom Grad Široki Brijeg. Bila je ovo deseta akcija darivanja krvi u 2018. godini na području Širokog Brijega.

 

U Širokom Brijegu pokaznom vježbom volonteri Crvenog križa pokazali važnost pružanja prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći koji se obilježava svake prve subote u rujnu, ove je godine posvećen temi prve pomoći u slučaju prometnih nesreća.
Tema nije odabrana slučajno s obzirom na to da nesreće na cesti diljem svijeta godišnje uzmu oko 1,25 milijuna života, a ostave više od 1,34 milijuna ozlijeđenih.

Samo tijekom jednoga dana u svijetu od posljedica prometnih nesreća pogine 3500 ljudi.

Pretplati se na RSS - Crveni križ