Dizel motori

Dizelaši su spašeni! Njemački izum čini ih 10 puta čišćim od dopuštenog

Dizelaši su spašeni! – tvrde u Boschu, najvećem svjetskom proizvođaču sklopova i uređaja za automobile. Njemački gigant koji ima 402.000 zaposlenih predstavio je revolucionarni sustav pročišćavanja štetnih ispusta dizelskih automobila koji će omogućiti revoluciju odnosno smanjenje emisija zloglasnih dušikovih oksida (NOx) na razinu 10 puta manju nego što će biti ograničenje 2020, piše Večernji list.

 

Borba protiv dizelaša ima zabrinjavajuću nuspojavu

Prvi put u zadnjih deset godina u Europi je porasla razina emisije ugljikova dioksida kod novih automobila, upozorava analitička tvrtka JATO Dynamics. Prosječna emisija CO2 prošle je godine bila 0,3 g/km veća nego godinu prije. Analiza je pokrila 23 europska tržišta, a rezultati su pokazali da je 2017. prosječna emisija CO2 iznosila 118,1 g/km, piše Večernji list.

U Europi dizel motori lagano gube prijatelje, u BiH dizelaši još uvijek najpopularniji

Automobili s dizelskim motorima polako gube prijatelje u industrijaliziranom svijetu. Sud u Štutgartu odlučio je zabraniti korištenje dizelaša od 1. siječnja 2018. godine, a gradovi poput Pariza, Atine i Madrida žele donijeti slične odluke u narednih nekoliko godina. Neki od najvećih proizvođača auta odredili su smrtnu presudu svojim dizelskim modelima. Na koji će način ovaj trend utjecati na tržište automobila u BiH, posebno kada je poznato da su dizelaši voljeni među bh.

Pretplati se na RSS - Dizel motori