Dizelaši

Nova tehnologija smanjuje potrošnju benzinaca i dizelaša za nevjerojatnih 30 posto?

Motorima s unutarnjim izgaranjem, uvriježeno je mišljenje, odbrojani su dani. Mnoge kompanije ipak trude se ovu pogonsku tehnologiju održati što duže na životu, a njemački startup Micro Wave Ignition AG vjeruje kako ima rješenje koje bi benzincima i dizelašima moglo značajno produžiti vijek zadovoljavanja ekoloških standarda, piše tportal.

MWI-ova tehnologija navodno modernim benzincima i dizelašima smanjuje potrošnju za 30-ak posto, te emisiju ispušnih plinova za nevjerojatnih 80 posto.

Vlasnici dizelaša imaju samo 2 opcije

Koalicijski partneri u njemačkoj vladi suglasni su da vlasnicima starijih dizel vozila ponude dve opcije za rešenje velikog problema.
Oni su se dogovorili da u gradovima u kojima je zrak posebno zagađen, pruže mogućnost  izbora između poticaja za kupovinu po sistemu "staro za novo" i nadogradnje hardvera za kontrolu emisije, pokazuju dokumenti u kojeje imao uvid Reuters.

Prvi čovjek Volkswagena: ‘Dizel će u nedalekoj budućnosti doživjeti renesansu’

Premda je upravo Volkswagen prije tri godine uhvaćen na varanju testova emisije ispušnih plinova s dizelskim motorima, što je dovelo do afere Dieselgate, u Wolfsburgu još uvijek ne odustaju od ove tehnologije

Dieselgate afera dovela je do značajnog pada popularnosti dizelaša, a samo prošle godine prodano je 8 posto manje vozila s dizelskim motorima nego u 2016. U prosincu prošle godine, primjerice, pad je iznosio strmoglavih 20,5 posto u odnosu na isti period u 2016.

Odgođena odluka o zabrani dizelaša u Njemačkoj

Njemački sud je u četvrtak odgodio presudu o tome smiju li gradovi zabraniti dizelske automobile koji jako zagađuju okoliš, odluku koja bi mogla umanjiti vrijednost oko 15 milijuna takvih vozila u Europi i prisiliti automobilsku industriju na skupe preinake.
Sudac Andreas Korbmacher objavio je kako će najviši njemački upravni sud 27. veljače objaviti odluku o žalbi njemačkih saveznih država na zabrane lokalnih sudova u Stuttgartu i Duesseldorfu zbog zagađenosti zraka.  

Pretplati se na RSS - Dizelaši