EP HZHB

GILJA: Sudski vještaci oštetili su nas za 60 milijuna KM, pravdu ćemo ako treba tražiti i u Strasbourgu

Zbog izmjena federalnog zakona o naknadama za korištenje voda dug Elektroprivrede HZ HB prema četiri općine na čijim područjima se nalaze hidroakumulacije ovog poduzeća je znatno porastao. Tako je, primjerice, dug prema Gradu Mostaru dosegao 10, 3 milijuna KM. To je bio povod današnjoj konferenciji za novinare u Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosna, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Jeftinija struja, počela primjena ljetne tarife

JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar obavještava sve svoje kupce električne energije da se od 1. ožujka do 31. listopada 2021. godine (sljedećih osam mjeseci) za obračun utrošene električne energije primjenjuju niži (ljetni) sezonski tarifni stavovi. U tom razdoblju, a tijekom zimskoga računanja vremena veći dnevni tarifni stavovi primjenjuju se od 7:00 do 13:00 sati i od 16:00 do 22:00 sata, a manji dnevni tarifni stavovi od 22:00 do 7:00 sati i od 13:00 do 16:00 sati, te nedjeljom. 

Pad prihoda EPHZHB u 2020., dobit 822 tisuće KM

Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar ostvarila je neto dobit u 2020. godini od 822 tisuće KM, nakon što je u istom periodu prošle godine imala dobit od 2,47 milijuna KM, vidljivo je iz finansijskog izvještaja kompanije objavljenog na Sarajevskoj burzi.

Poslovni priohodi Elektroprivrede HZHB pali su na 310,0 milijuna KM, nakon što su godinu ranije iznosili 465,1 milijun KM.

 

Prosječna plaća u Elektroprivredi HZ HB na zavidnom nivou, Aluminij im duguje 87 milijuna KM

Federalni parlamentarci će na sjednici Predstavničkog doma koja je zakazana 28. srpnja razmatrati i izvještaj o poslovanju Elektroprivrede HZHB za 2019. godinu. U izvještaju je naveden frapantno visok dug Aluminija prema ovoj elektroprivredi. Također, ovaj izvještaj karakterizira veliki iznosi za plaće i druga vrsta trošenja javnog novca.

Evo zašto su računi za struju u travnju veći, iako ste manje trošili

Brojni kupci električne energije ovih su dana zbunjeni povisokim računima za električnu energiju za travanj, dok su oni u ožujku, kada se više trošilo bili niži. Iz Elektroprivrede HZHB su već ranije objavili obavijest da se struja za ožujak neće očitavati, nego procjenjivati, a da će se koncem travnja ispostaviti računi za ono što je potrošeno. No, očito je da brojni obavijesti nisu pratili. „Temeljem uputa i preporuka nadležnih institucija i ustanova u FBiH, jedina zaštita od zaraze koronavirusom je izbjegavanje kontakata.

Elektroprivreda HZHB: Skraćeno radno vrijeme poslovnica, svi kvarovi otklanjat će se

Zbog aktualne epidemiološke situacije i ozbiljnih preventivnih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa od 18. ožujka do 31. ožujka 2020. sve poslovnice i radne jedince JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar rade skraćeno, od 8.00 do 13.00. Molimo cijenjene kupce el. energije da poštuju upute vezane za ponašanje u aktualnoj epidemiološkoj situaciji, priopćeno je iz Elektroprivrede HZHB.  Svi poslovni procesi u JP Elektroprivreda HZ HB d.d.

Elektroprivreda HZHB želi manje troškove, motiviranije zaposlenike

Javno poduzeće Elektroprivreda HZ HB odlučilo se za nove metode poboljšavanja poslovanja. Poduzeće je 4. veljače raspisalo javnu nabavku za izradu Studije iz područja LEAN menadžmenta i novih tehnologija u održavanju. Izrada studije procijenjena je 70 tisuća maraka, a rok izvršenja nabavka je devet mjeseci. ''Plaćanje se vrši nakon završetka usluga u ugovorenom opsegu, odnosno dostave revidirane Studije, temeljem ispostavljenog računa ovjerenog od strane ovlaštene osobe Ugovornog tijela, u roku od 30 dana'', stoji u nabavci.

Pretplati se na RSS - EP HZHB