Eurowings

Eurowings smanjuje kapacitet letova iz Mostara

Podružnica Lufthanse Eurowings ukinut će letove iz nekoliko gradova prema zemljama bivše Jugoslavije ove ljetne sezone, prenosi ExYuaviation.com. Tako će njemački prijevoznik ove sezone smanjiti kapacitet i na letovima za Mostar. Naime, kako navodi ExYuaviation.com promet između Stuttgarta i Mostara, kojim povezivao zrakoplov Airbus A319 sa 144 sjedala prošle godine, sada će se održavati s Dashom 8 Q400 od sedamdeset sjedala. 

Eurowings pustio u prodaju karte za Mostar, cijene već od 40 eura

Njemačka zrakoplovna tvrtka Eurowings pustila je u prodaju karte za letove za destinacije: Mostar-Stuttgart-Mostar i Mostar-Dusseldorf-Mostar. Letovi počinju u svibnju i lipnju 2019 godine. Karte se mogu kupiti na službenoj stranici Eurowings-a i u agenciji G-Tour Medjugorje sa sjedištem u Zračnoj luci Mostar. Na ovaj način je definitivno potvrđeno kako Eurowings nastavlja suradnju sa Zračnom lukom Mostar, a kako Pogled.ba doznaje, od iduće godine su moguća i proširenja ove suradnje. 

Od svibnja Eurowings ponovno povezuje Mostar s njemačkim gradovima

Njemačka niskotarifna zrakoplovna tvrtka Eurowings obnovit će svoje letove sa Zračnom lukom Mostar. Letovi prema Štutgartu i Dizeldorfu kreću od svibnja naredne godine i to većim tipom zrakoplova nego je to bilo ove godine, doznaje Klix.ba.  Karte za letove Eurowingsa iz Mostara već možete rezervirati na njihovoj službenoj stranici, a zbog odličnih punjenja u 2018. godini tvrtka će u novoj godini za letove korisiti znatno veći zrakoplov Airbus A319 sa oko 150 sjedišta. Ranije je korišten manji Bombardier Dash 8 Q400. 

Nakon Düsseldorfa u Mostar sletio i zrakoplov iz Stuttgarta

Redovita zračna linija Stuttgart-Mostar otvorena je u subotu slijetanjem prvog zrakoplova njemačke niskotarifne kompanije ‘Eurowings’ u mostarsku Zračnu luku.

Rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti Marko Đuzel u znak dobrodošlice uručio je poklone namijenjene posadi i kabinskom osoblju, piše portal Bljesak.info.

Na ovoj liniji letovi u ljetnoj sezoni predviđeni su svake subote, a u Zračnoj luci se nadaju se da će pregovori koji traju rezultirati uvođenjem linije dva puta tjedno.
 

Sve je spremno: Eurowings za Mostar leti avionima sa manjim brojem sjedišta

Niskocjenovni avioprijevoznik Eurowings značajno će smanjiti kapacitet planiranih novih letova od Dusseldorfa i Stuttgarta do Mostara, koji će započeti 16. i 19.svibnja, izvještava Ex-Yu Aviation. 

Umjesto planirane kombinacije aviona Airbus A319 i A320, koji imaju kapacitet za 156, odnosno 174 putnika, avioprijevoznik će sada koristiti Bombardier Dash 8 Q400 turboprop sa 76-sjedišta na obje linije. Letovima će upravljati Lufthansina kćer LGW. 

 

Na proljeće iz Mostara letovi za Palma de Mallorcu, London, Lisabon

Zračna kompanija "Eurowings" započinje letove iz Mostara 16. svibnja 2018. godine, a letjet će se dva puta tjedno u Düsseldorf i Stuttgart. Prvi let bit će za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom. Cijena karte za zrakoplov odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura'', rečeno je prije par mjeseci na konferenciji u Mostaru povodom dolaska njemačkog avioprijevoznika Germanwings u grad na Neretvi.

Eurowings obrisao opis Mostara grada sa snajperskim gnijezdom

Nakon što je portal Bljesak.info objavio da je kompanija Eurowings opisala Mostar kao grad sa snajperskim gnjezdom operater je sporni opis uklonio sa svoje stranice. Naime,  u uvodu se navodi da je Mostar najveći grad prelijepe Hercegovine, i da je najpoznatiji po Starom mostu, koji spaja bosanski dio Mostara s hrvatskim dijelom. Kao drugu najznačajniju, iako priznaju bizarnu, znamenitost grada, navodi se "snajperski toranj" s kojeg je "bosanski dio grada dugo bio ugrožen".

Predstavnici Eurowingsa stigli u Mostar na dogovor

Menadžer za razvoj mreže Ivan Oreč i regionalni menadžer njemačkog avioprijevoznika Eurowings Markus Leopold posjetiti će u ponedjeljak Mostar. Oni će održati kratku prezentaciju o poslovanju Eurowingsa i predstaviti dvije nove rute. Nakon sastanka, s početkom u 15 sati, u Gradskoj vijećnici bit će održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predstavnici Grada Mostara, Eurowingsa i Zračne luke Mostar, najavili su iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Pretplati se na RSS - Eurowings