Grad Široki Brijeg

U petak isključenje električne energije na području Širokog Brijega

U petak isključenje električne energije na području Širokog Brijega. Informirani smo kako će JP EP HZ-HB, poslovna jedinica Široki Brijeg, izvršiti rekonstrukciju mreže u nekoliko mjesnih zajednica. Rekonstrukcija mreže će se odraditi u petak, 22. svibnja, zbog čega će doći do isključenja opskrbe električnom energijom. Bez napajanja električnom energijom u vremenu od 8 do 11 sati bit će: područja Gornjeg Gradca, Donjeg Gradca i Knešpolja, a od 11 do 14 sati: područja Zavoznika, Čerigaja, Mokrog, Turčinovića, Rasna i Buhova

Dr. Ruth Wiseman, zamjenica veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetila Široki

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić upriličili su prijem za Dr. Ruth Wiseman, zamjenicu veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Županija Zapadnohercegovačka i Grad Široki Brijeg među prvima su koje je posjetila dr. Wiseman, pri čemu su gradonačelnik Kraljević i predsjednik Topić izrazili zadovoljstvo.

Vinko Topić za ABCportal: Status Grada je donio dosta dobrih stvari, Široki Brijeg ide uzlaznom putanjom

Točno prije četiri godine na današnji dan, 19. studenog 2014. godine, usvajanjem Privremene statutarne odluke na 22. sjednici Gradskog vijeća Široki Brijeg je dobio status grada.

Odmah nakon sjednice Gradskog vijeća na samom ulazu u zgradu Gradske uprave gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić otkrili su ploču koja je obznanila da je bivša općina postala Grad Široki Brijeg.

U tijeku radovi na izgradnji parka Sajmište u Borku

Na lokalitetu Sajmište u tijeku su radovi na izgradnji istoimenog parka. 

Trenutno se radi na postavljanju električnih instalacija, rubnika, završne pripreme terena, potporni zidova, parkirališta i dječjeg igrališta. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom.

Da se podsjetimo, u lipnju je potpisan Ugovor za infrastrukturne radove na lokalitetima park Sajmište i kanjon Borak. Ugovore su potpisali u ime Grada Širokog Brijega gradonačelnik Miro Kraljević i u ime izvođača A3 d.o.o. direktor Josip Kožul.

Prezentacija Razvojne banke FBiH u Širokom Brijegu

Ured Gradonačelnika Grada Širokog Brijega i Ured za europske integracije Vlade Županije Zapadnohercegovačke obavještavaju sve zainteresirane poduzetnike i poslovne subjekte da će se u srijedu, 5. rujna 2018. godine, u Širokom Brijegu održati predstavljanje mogućnosti kreditiranja poduzetništva i javnog sektora od strane Razvojne banke Federacije BiH. 

Vodič HNŽ-a: Široki Brijeg je Lištica, samostan su izgradili Osmanlije, a država je Bosna

Nepismen, površan, pristran, a u pojedinim dijelovima zlonamjeran - tako bi se moglo ocijeniti nedavno otiskan i predstavljen Turistički vodič Hercegovačko-neretvanske županije koji je izdala Turistička zajednica te županije. Bogato ilustrirani vodič u izdanju na “lokalnom bosanskom” i engleskom jeziku imao je ambiciju prikazati bogati povijesno-zemljopisni i turistički potencijal županije, a među onima koji su ga uzeli u ruke izazvao je oštra reagiranja.

Dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Širokog Brijega

U petak je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg povodom Dana grada Širokog Brijega.
Nakon himne 'Lijepa naša' u izvedbi klape Dobrkovići, na samom početku svečane sjednice Gradskog vijeća održane u povodu Dana grada Širokog Brijega, nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Gradonačelnik Kraljević i predsjednik GV Topić primili predstavnike IPA-e

Gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić u uredu gradonačelnika primili su predstavnike  Međunarodnog policijskog udruženja (International Police Associaton) Regionalnog kluba Županije Zapadnohercegovačke predvođene predsjednikom Zoranom Smitalom.

Pretplati se na RSS - Grad Široki Brijeg