Hering

Usvojena žalba širokobriješkog Heringa, poništen natječaj za Sarajevsku zaobilaznicu

Poništen je natječaj za gradnju dijela autoputa, odnosno Sarajevske zaobilaznice, zbog usvojene žalbe jednog ponuđača, potvrđeno je za Klix.ba iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine. Kako neslužbeno saznaje Klix, usvojena je žalba koju je Autocestama uputila tvrtka Hering iz Širokog Brijega, a nakon što je posao za gradnju dijela autoputa dodijeljen kompaniji Euro-Asfalt iz Sarajeva. Također, ovo nije prvi put da natječaj "pada". Prvi natječaj za gradnju dionice objavljen je u srpnju 2018.

Odličan posao širokobriješke tvrtke: Spojen most na rijeci Savi kod Svilaja

Radnici tvrtke “Hering” iz Širokog Brijega iskoristili su jučer povlačenje vodostaja rijeke Save i konačno spojili most Svilaj kod Odžaka. Na taj način je bh. strana službeno povezana s Hrvatskom i ostatkom Europske unije (EU).

Riječ je o projektu vrijednom 53,8 milijuna KM, most je dug 660, a širok 29 metara.

Informaciju o spajanju mosta potvrdili su jučer iz “Heringa”.
 

Hering iz Širokog Brijega i investitor JP Autoceste FBiH potpisali Ugovor za dionicu Buna - Počitelj

U sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru, danas je potpisan Ugovor o izgradnji dionice Mostar jug – Počitelj, poddionica Buna – Počitelj. Ugovor su potpisali Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime izvođača radova Ladislav Bevanda, direktor ''Hering d.d. Široki Brijeg'' te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu supotpisnika. 

JP Autoceste odlučile: Dionicu autoceste Buna-Počitelj će graditi širokobriješki Hering

JP Autoceste su donijele odluku da ugovor za izgradnju dionice Buna-Počitelj, koja je duga sedam kilometara, dodijeli tvrtkii Hering iz Širokog Brijega. Istom odlukom određeno je da će nadzor nad gradnjom vršiti kompanija Aecom iz SAD-a. 

Izgradnja ove dionice je vrijedna oko 50 milijuna KM, a novac je osiguran putem kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok za izgradnju ove dionice je 20 mjeseci.

Iako ima najbolju ponudu širokobriješki Hering ne prolazi zbog 'namještanja' posla drugima, EIB neće dati novac!?

Iz središta Europske investicijske banke (EIB) zatraženo je preispitivanje provedenog natječaja o izgradnji autoceste na dionici Zvirovići – Počitelj, što uključuje izgradnju i mosta preko Neretve nakon, jer je zaključeno da je iz formalnih razloga odbijena najbolja ponuda koju je dostavio azerbejdžansko-kineski konzorcij, iza kojega stvarno stoji širokobriješka kompanija Hering. 

Izdvojeno mišljenje

Iako širokobriješki Hering ima najjeftiniju ponudu Euro asfalt će graditi dionicu u Hercegovini?

Uprava “Autocesta FBiH” odlučila je da je konzorcij kojeg čine austrijski “Strabag” i bh. kompanija “Euro-Asfalt” ispunio sve potrebne uvjete iz tendera prema kojima bi trebao graditi dionicu autoceste na Koridoru 5C Počitelj – Zvirovići.

Ukupna vrijednost tog projekta iznosi 200 milijuna maraka, a dionica je duga 11 kilometara. 

Građevinski gigant Hering povećao prihode, zaposlio 82 nova radnika

Kompanija Hering iz Širokog Brijega na kraju prvog polugodišta imala je 336 radnika, što je za 82 radnika više nego prije godinu dana.

Hering je jedna od najvećih građevinskih kompanija u BiH, a iza sebe ima uspješno prvo polugodište, pokazuje financijski izvještaj.

Tvrtka je imala poslovne prihode od 14,67 milijuna KM, u odnosu na 13,34 milijuna iz istog perioda lani.
 

Za nastavak autoceste prema Mostaru ponude stigle iz Kine, Azerbejdžana, Turske, Austrije i BiH

U sjedištu Javnog poduzeća Autoceste FBiH u Mostaru otvorene su pristigle ponude građevinskih firmi za nastavak izgradnje autoceste na Koridoru Vc, za poddionicu Počitelj – Zvirovići.

Ponude su poslali: China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Strabag AG i Euro-Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi i Ticaret A.S. (Turska), Fernas & Ozgun Insaat (Turska), te konzorcij Azvirt Limited Liability Company i Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina).

Pretplati se na RSS - Hering