HP Mostar

Nezavisni sindikat djelatnika Hrvatske pošte Mostar

Nova je godina, ali muke po radnike Hrvatske pošte Mostar ostaju iste. Poslije stupanja na snagu novog Kolektivnog ugovora za područje poštanskog prometa u FBiH (28.04.2021), oba poštanska operatera u FBiH imala su rok od 90 dana uskladiti nove Pravilnike o Radu sa Kolektivnim Ugovorom. Nakon provedenih konsultacija sa Sindikatima i bez naše suglasnosti, novi Pravilnik o Radu u HP Mostar stupio je na snagu tek 02.11.2021 godine!!! Jako malo toga što je predlagao naš Sindikat je uvršteno u novi Pravilnik.

Hrvatska pošta Mostar potpisala ugovor o izgradnji Glavnog poštansko-logističkog središta

Ugovor za izgradnju glavnog poštansko-logističkog središta (GPLS) danas su u Mostaru potpisali predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić i izvršni direktor tvrtke Promark d.o.o Mostar Luka Jurilj. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 6,8 milijuna KM bez PDV-a. Izgradnja ovog infrastrukturnog projekta predstavlja kapitalnu investiciju za Hrvatsku poštu Mostar, ali i za budući razvoj logističkih kapaciteta u BiH.

gpls-mostar.jpg

HP Mostar odbacila navode Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte

Povodom zlonamjernog pisma upućenog od strane Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte  o „katastrofalnom stanju“ u Hrvatskoj pošti Mostar objavljenog na pojedinim portalima, a u cilju istinitog informiranja javnosti, smatramo potrebnim iznijeti objektivne i provjerljive informacije o poslovanju, plaćama, rezultatima i revizorskom izvješću na koje se pozivaju, kršenju prava radnika iz kolektivnog ugovora, Pravilnika o radu i Zakona o radu, kao i o planovima infrastrukturnog ulaganja.

Uskoro novi objekt HP Mostar na 7000 m2 na području Mostara

Svjesni smo da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u BiH te vrlo aktivno radimo na projektu izgradnje Glavnog poštanskog logističkog središta (GPLS) u Mostaru na lokaciji Bišće Polje, navode iz HP Mostar. Novi zahtjevi tržišta postavljaju nove izazove na koje je Hrvatska pošta Mostar spremna odgovoriti. 

Nezavisni Sindikat HP Mostar: Otvoreno pismo predsjedniku Vlade FBiH

Poštovani,

Preko medija smo doznali za Vaš plan o izmjeni pojedinih članaka Zakona o radu putem prijedloga Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.
U ovom pismu se nećemo osvrtati na Vaše prijedloge izmjena pojedinih članova ovog Zakona, koji su inače (prijedlozi) vrlo upitni, nego ćemo se samo osvrnuti na trenutak u kojem se to događa.

Sindikat HP Mostar: Ne želimo da nam se dogodi Aluminij, Soko ili Žitopromet

''Ne želimo čekati da nam se dogodi ono što se dogodilo Aluminiju, Sokolu ili Žitoprometu. Tražimo povećanje plaća koje se nisu promijenile već deset godina'', kazao je Tomislav Erić, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar. Članovi nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatskih pošta (HP) Mostar održali su četvrtak ispred glavnog ulaza Pošte Mostar jednosatni štrajk upozorenje kojim su htjeli ukazati na svoju situaciju. Naime, zahtjevi radnika su ostali isti, glavni problem je povećanje plaća.

Novi štrajk upozorenja Nezavisnog sindikata HP Mostar

Članovi Nezavisnog sindikat Hrvatske pošte Mostar održali su štrajk upozorenja prije četiri mjeseca, a s obzirom da se u međuvremenu ništa nije promijenilo, najavili su novi štrajk upozorenja. "O našem glavnom problemu - povećanju malih plaća, još uvijek niti riječi. 9. 12. 2019. godine Upravi HP Mostar poslali smo dopis u kojem smo članove Uprave pozvali na razgovor o navedenoj temi i drugim problemima s kojima se suočavaju naši radnici. 

Pokaži srce pošalji web brzojav!

Jeste li ikada poslali brzojav? U mislima i kroz riječi, bez obzira na udaljenost, htjeli biti bliže najdražima?    Mogućnost slanja poruka u obliku brzojava pojavila se 1844. i prezentirana je pod geslom "Pametan način slanja važne poruke".  Razvojem modernih tehnologija riječi su i dalje ostale temelj komunikacije, mijenjao se samo način i brzina slanja poruka.
 

Poštari upozorili na svoje probleme i zahtijeve te jednosatnim štrajkom poručili Upravi da prihvate njihove zahtijeve

Danas se kako je i najavljeno održao jednosatni štrajk upozorenja djelatnika Hrvatske pošte Mostar zbog, kako su naveli iz Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar,  iz odavno znanih razloga. 

Hrvatska pošta Mostar u prvom polugodištu 2019 ostvarila pozitivan poslovni rezultat

HP Mostar je u prvom polugodištu 2019 god. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvarila 4,5 % veće poslovne prihode, što nominalno iznosi povećanje za 552.200 KM. U promatranom razdoblju HP Mostar je ostvario ukupne prihode u iznosu od 12.939.200 KM.

Poslovni rashodi su u prvom polugodištu 2019 god. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostali na istoj razini, i iznose 12.855.995 KM.

Pretplati se na RSS - HP Mostar