Inspekcija

Porezna uprava Federacije BiH zapečatila 19 objekata

Porezna uprava Federacije BiH je jučer izvršila 217 inspekcijskih kontrola na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

Cilj kontrola je bila provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

Iz izolacije u Federaciji izašlo 15.335 osoba

Federalni sanitarni inspektori zaključno sa 7. travnjem na graničnim prijelazima izdali su 23.780 rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor na razdoblje od 14 dana, a u utorak je izdano 436 rješenja. Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je kako su danas istekle mjere iz 385 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za 15.335 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Oduzeti duhan i cigarete vrijedni 75.000 KM

Službenici Uprave za neizravno  oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva "Ronhill 2" oduzeli su sitno rezani duhan i cigarete tržišne vrijednosti u iznosu od 75.000 KM. Službenici Uprave za neizravno oporezivanje,  Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, u operativnoj akciji kodnog naziva "Ronhill 2", na osnovu operativnog rada i poduzetih operativnih taktičkih mjera došli su do lokacije na kojoj se vrši  distribucija i prodaja cigareta.

Analiza hrane u BiH otkrila 4.453 neodgovarajuća uzorka

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Izvješće Agencije za sigurnost hrane BiH o stanju u oblasti sigurnosti hrane u BiH za 2017. godinu. 

Prema podacima koje su Agenciji za sigurnost hrane dostavile laboratorije za kontrolu hrane (iz oblasti javnog zdravstva, veterinarstva, poljoprivrede i privatnog sektora), kako se navodi u Izvještaju, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine u BiH, ukupno su obrađena 93.222 uzorka hrane. 
 

Inspekcije u BiH kontrolirat će prodaju robe preko interneta

Dovoljno je utipkati riječ “prodaja” i na društvenim mrežama nudi vam se gotovo sve, od odjeće i obuće do kozmetike i tehnike. Razvojem informacijskih tehnologija proces trgovine sve se češće završava na internetu, gdje fizičke osobe ponekad nude i proizvode sumnjive kvalitete i podrijetla, koji čak mogu biti opasni za zdravlje kupaca.

Inspektori zatekli 78 neprijavljenih radnika, intervenirala policija

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 281 inspekcijski nadzor na području kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, građevinsku i trgovinsku djelatnost te druge uslužne i proizvodne djelatnosti, pri čemu je otkriveno 78 neprijavljenih radnika, 75 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 30 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 31 obveznik koji nije  imao instaliran fiskalni uređaj.

Pretplati se na RSS - Inspekcija