Institucije

Više od milijun KM za sva službena putovanja političara iz BiH

Za službena putovanja zastupnika i izaslanika Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u inozemstvo za tri i pol godine godine utrošeno je 841.714.000 KM, a u zemlji 281.301.00 KM. Ukupno oko 1,1 milijun KM.

Informacija je to iz dijela odgovora na zastupničko pitanje zastupnika Demokratske fronte Damira Bećirovića upućenog Kolegiju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Ovi zastupnici ili delegati nalaze se na vrhu onih čiji su putovi u inozemstvu najviše iskusili:

Senad Šepić 80.156,00 KM

Zakon o sukobu interesa: Političare u BiH nitko ne može kazniti

Državni Zakon o sukobu interesa izmijenjen je 2013. godine, a Komisija za odlučivanje o sukobu interesa počela je s radom dvije godine kasnije.

Zakon je izmijenjen po mjeri i interesima političara, pa je tako i sastavljena Komisija – članovi su profesionalni političari. U vjetar su otišla upozorenja iz Europske unije da je novim zakonskim odredbama blokirano utvrđivanje sukoba interesa jer to treba da rade političari, a jedan na drugog neće udariti niti se međusobno zamjerati. Navodi Dnevni list.

Vjerovali ili ne: Bh vlasti za jedan mandat potroše 50 milijardi KM

Vlasti u BiH u jednom, četverogodišnjem mandatu potroše oko 50 milijardi KM! Računica je ovo zasnovana na egzaktnim pokazateljima potrošnje iz proračuna na svim nivoima vlasti u BiH, koju svakodnevno pokazuje i brojač javne potrošnje Centra za zastupanje građanskih interesamanda, piše Dnevni avaz. 
Brojač je, primjerice, jučer pokazivao da je od početka godine iz svih proračuna potrošeno više od 11 milijardi maraka.  

Bh. odjeli u New Yorku godišnje potroše 400.000 KM za nepostojeće poslove

Iako je BiH 1. siječnja 2012. godine završila misiju kao nestalna članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), odsjeci formirani u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH i pri bh. misiji u New Yorku, s ciljem koordiniranja aktivnosti nestalnog članstva, i dalje rade.

Troše milijune, a ne zna se tko kontrolira klima-uređaje u institucijama

Zbog neslaganja dviju službi unutar Vijeća ministra BiH, Službe za zajedničke poslove i Glavnog tajništva, na nekoliko dana blokiran je bio rad državnih institucija, i to uslijed pregrijavanja servera. Zbog neslaganja tih dviju državnih službi oko toga tko je nadležan za održavanje klimatizacijskih uređaja u server-dvorani i sporosti otklanjanja problema, nastao je kvar, prenosi agencija BIRN. 

Prebacivanje odgovornosti

Pretplati se na RSS - Institucije