Irska

Nakon godinu dana života u Irskoj vratili se u domovinu: U Irskoj je dobro ali kući je najbolje

"To je jedno jako, jako dobro iskustvo. Uz činjenicu da sam nešto zaradio, stekao sam nešto što je puno vrednije: izgubio sam strah od egzistencijalnih problema. Jer sad znam da mogu otići bilo gdje i tamo živjeti i raditi. Više mi nitko ovdje ne može reći „ako ti nećeš, ima tko će raditi za minimalac“. Naučio sam cijeniti svoje vrijeme i svoj rad. Više me ne brine što ću raditi ako izgubim posao, propadne firma ili dam otkaz. To je ogroman teret koji mi je pao s leđa.

​Irci došli po radnike u Mostar i Livno; Plaća preko 4000 KM

Predstavnici irske tvrtke Musgrave već nekoliko tjedana borave u Hrvatskoj i BiH u potrazi za radnom snagom.

Kada je riječ o BiH, boravili su u Mostaru i Livnu, gdje su početkom rujna održali “Dane otvorenih vrata”.

Musgrave je vodeća tvrtka u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj. Ovo nije prvi, a sigurno ni posljednji put da dolaze u ovu regiju u potrazi za radnicima, piše BiznisInfo.

Zašto svi bježe u Irsku: Plaća do 2.350 €, sobaricama 1.800 €

ZAGREB - Irska agencija za regrutaciju, Action Recruitment, traži veliki broj ugostitelja za rad u Irskoj. Plaća je i više nego primamljiva, a kreće se i do 2.350 eura.

Ova agencija, usko specijalizirana za ugostiteljstvo, traži radnike za više pozicija, između ostalog traže kuhare, spremača i spremačice, sobarice, konobare, recepcionere, šankere i spa terapeute.

Plaća zavisi od pozicije i stručne spreme, a kreće se i do 2.350 eura.

Irska će ove godine izvesti gotovo 300.000 grla stoke

Prethodne godine izvezli su 187.000 goveda, a ove planiraju taj broj udvostruče. Najveći kupci su im Turska, EU i sjeverna Afrika.

Tijekom siječnja obično se analizraju rezultati iz prethodne godine i prave planovi za mjesece koji dolaze. Prvi rezultati koji se odnose na izvoz živih životinja iz Republike Irske samo potvrđuju superiornost agrarnog sektora.

Pretplati se na RSS - Irska