Ivica Todorić

Najpoznatiji odvjetnički par više ne zastupa Todorića

Najpoznatiji odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović više neće zastupati najpoznatijega hrvatskoga optuženika, bivšega vlasnika Agrokora, Ivicu Todorića, piše u srijedu Jutarnji list.

Zbog čega je došlo do prekida suradnje između poznatih odvjetnika, koji su Todorića branili od početka slučaja Agrokor, te jednoga od njihovih najpoznatijih klijenata odvjetnici nisu željeli reći zbog odvjetničke tajne.
 

Pokrenuta humanitarna akcija 'Pomozimo Todorićevima', prikupljat će se sredstva za obitelj

U nedjelju 19. siječnja, sredstva će se prikupljati od 10 do 12 sati ispred pošte u Solinu.
Prije nekoliko dana Ivica Todorić požalio se medijima da njegova obitelj i on teško žive. Njegove riječi izazvale su poprilične reakcije kada se zna da je godinama bio jedan od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj.

Ivica Todorić: Teško živimo, kćerka je morala iznajmljivati da preživi

Dvije godine od otvaranja istrage protiv nekad najmoćnijeg hrvatskog poduzetnika - Ivice Todorića, od optužnice još ni traga. Iako je županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu probilo sve rokove, sankcija za njih nema. 

Na istragu protiv njega državno odvjetništvo dosad je potrošilo tri milijuna kuna. Što na sve kaže i od čega sada živi Ivica Todorić? U Kulmerovim dvorima, gdje i dalje stanuje, razgovarao je sa novinarkom RTL-a.

Na pitanje kako danas živi, Todorić je odgovorio da im je teško, ali veselo.

Fortenova traži 120 milijuna kuna za niz zemljišta, a doznali smo jesu li uspjeli prodati Todorićev helikopter i jahtu

Fortenova, nasljednik propalog koncerna Agrokora Ivice Todorića, odlučila se na prodaju 143 nekretnine iz svojeg portfelja kako bi namaknula nešto novca, ali se i riješila sve imovine koja se ne smatra nužnom za normalno poslovanje i tri temeljna biznisa - poljoprivredu, preradu hrane i maloprodaju. Osim 30 zgrada, od kojih je 27 komercijalnih i tri stambene, na bubanj ide više od sto zemljišta diljem Hrvatske

Ulazi u politiku: 'Borim se protiv korupcije, vrlo brzo ćete vidjeti što spremam!'

Bivši vlasnik bivšeg koncerna Agrokor Ivica Todorić danas je za Dnevnik Nove TV još jednom najavio ulazak u politiku.

- Borim se protiv ove nevjerojatne korupcije i pomalo sam pri kraju. Moram prvo to pobijediti, a onda idem dalje. Ovo s Agrokorom je najveća korupcijska afera u povijesti u ovom dijelu Europe. Ja se energično i ozbiljno te na jedan pametan način borim protiv toga. Kad to pobijedim, onda ću nastaviti dalje - kazao je Todorić i dodao kako ćemo 'vrlo brzo vidjeti što sprema'.

 

Todorić može na slobodu ako plati 7,5 milijuna kuna

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je odluku suca istrage o istražnom zatvoru za bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića, ali je i ostavilo mogućnost da se on brani sa slobode, uz plaćanje pozamašne jamčevine

Todorić bi se, naime, mogao braniti sa slobode ako plati oko 7,5 milijuna kuna jamčevine, s time da ta jamčevina mora biti plaćena u novcu, a ne u nekretninama, kako je to bio običaj u nekim drugim slučajevima.

malverzacije?

Danas konačna odluka o izručenju nekad najmoćnijeg čovjeka Hrvatske

Visoki sud u Londonu danas bi trebao donijeti konačnu odluku o pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj. Todorićevi odvjetnici morat će sudu iznijeti nove dokaze za tvrdnje da je žrtva političkog progona

Sud bi trebao odlučiti hoće li prihvatiti zahtjev Todorićeve obrane. Ako ga prihvati, tada počinje žalbeni proces koji može potrajati, a ako ga odbaci, prvostupanjska odluka postaje pravomoćna i slijedi izručenje.
 

Pretplati se na RSS - Ivica Todorić