jabuke

Jeste li znali da jabuka može poslužiti i kao borac protiv neugodnog zadaha?

Znanstvenici iz Koreje otkrili su kako jabuke mogu biti rješenje lošeg zadaha koji nastaje kao posljedica bakterija u usnoj šupljini.  Jabuke pomažu ukloniti ostatke hrane koji su zapeli za zube, a samim time pomažu i u uklanjaju neugodnog zadaha. 

Deset jako dobrih razloga zašto trebaš jesti jabuke svaki dan

Ne kaže se uzalud da je jabuka kraljica voća! Jabuke zasluženo pripadaju skupini najpopularijeg voća, a njihov izvanredni utjecaj na zdravlje potvrdile su i brojne znanstvene studije.

 Donosimo ti listu impresivnih utjecaja konzumiranja jabuka na tvoje zdravlje:

Jabuke obiluju hranjivim tvarima.
Jabuke mogu pomoći gubitku suvišnih kilograma.
Jabuke su dobre za zdravlje tvojeg srca.
Jabuke su povezane i sa smanjenim rizikom od dijabetesa.
 

Zanimljivo: Kako najbolje očistiti jabuku od pesticida?

Držanje jabuka pod vodom nekoliko sekundi nije dovoljno za uklanjanje pesticida, a naučnici imaju bolji savjet.

Najbolji način za čišćenje jabuka od pesticida je potapanje u vodu i dodavanje sode bikarbone. Taj proces treba trajati 12 do 15 minuta. Drugi način da spriječite unos pesticida jeste da ogulite jabuku.

Znanstvenici sa jednog američkog Univerziteta testirali su nekoliko načina da uklone pesticide sa voća, a najboljim se pokazala soda bikarbona.

Ono što nisi znala o jabukama: Čiste crijevne džepove i imaju duhovnu poruku

Anthony William, autor bestselera "Medicinski medij" u novoj knjizi nastavlja oduševljavati informacijama koje mogu spasiti život. William otkriva kako najbolje iskoristiti skrivene dobrobiti više od 50 biljnih namirnica i kako ih koristiti. Otkriva informacije o specifičnim faktorima koji stoje iza drastičnog porasta bolesti te kako zaštiti sebe i svoju obitelj. Zdrava Krava ti donosi dio iz knjige o čudesnim svojstvima jabuka.

Nikad ne podcjenjuj snagu jabuke

Pretplati se na RSS - jabuke