Jahorina

Kapacitet 2.700 skijaša: Otvorenje gondole na Jahorini 30. studenog

Na Jahorini će 30. studenog biti otvorena gondola "Javor-Partizan" sa 36 kabina, čiji kapacitet je 2.700 skijaša na čas, što će pomoći bržem vertikalnom transportu ka vrhu planine tijekom zime, rekao je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je naveo da je u Jahorinu ovog ljeta uloženo više od 30 millijuna KM, te da je najznačajniji projekat izgradnja gondole.

Jahorina se vraća na svjetsku ski scenu

Zahvaljujući investicijama ukupne vrijednosti osam milijuna eura u infrastrukturu, uključujući i sustav zasnježivanja, Olimpijski centar Jahorina prvi put u povijesti ima zajamčenu skijašku sezonu u trajanju 120 dana, čime su konačno stvoreni uvjeti da ova destinacija opet uđe na mapu vodećih europskih  skijališta, i vrati dio svjetske slave koju je imala za vrijeme Olimpijskih igara 1984. godine.

Ulaganjima prema novoj sezoni: Umjetni snijeg stiže na skijališta Jahorine

Kompanija Olimpijski centar Jahorina (BiH) planira se dugoročno kreditno zadužiti kako bi financirala izgradnju novih sadržaja na Jahorini za koje su predviđena ulaganja od 10,3 milijuna KM (oko 41,2 mil. kuna), navodi se u prijedlogu Plana poslovanja društva za 2017. o kojem će na izvanrednoj sjednici odlučivati Skupština dioničara 31. kolovoza, izvještava Indikator.ba.  

Pretplati se na RSS - Jahorina