Joe Biden

Bidenovo pismo stiglo u Sarajevo: BiH je multinacionalna a Predsjedništvo predstavlja narode BiH

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden pisao je novoizabranim članovima Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, Željki Cvijanović i Željku Komšiću.

Biden je u pismu, u ime naroda SAD-a, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

Biden upozorava na rizik od nuklearne 'apokalipse'

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je u četvrtak da ruske prijetnje uporabom nuklearnog oružja u sukobu u Ukrajini dovode svijet u opasnost od "apokalipse", po prvi put od Kubanske raketne krize usred rata.

"Nismo se suočili s mogućnošću apokalipse od Kennedyja i Kubanske raketne krize 1962.", rekao je Biden na prikupljanju sredstava u New Yorku, dodavši kako smatra da se njegov ruski kolega Vladimir Putin "nije šalio" kada je izrekao ove prijetnje.

 

Joe Biden nikad direktniji: Američke trupe branit će Tajvan u slučaju napada Kine

Predsjednik SAD-a Joe Biden izjavio je kako će američke snage braniti Tajvan ukoliko dođe do kineske invazije na ovaj otok.

Ovu, ujedno i najeksplicitniju izjavu kada je riječ o Tajvanu, Biden je dao u intervjuu u emisiji CBS 60 Minutes koja je emittirana u nedjelju.

Na pitanje hoće li američke snage braniti Tajvan ukoliko dođe do kineskog napada na otok, Biden je bio direktan.

"Da, ako dođe do napada bez presedana", rekao je Biden.

Joe Biden potpisao povijesni zakon o borbi protiv klimatskih promjena

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je zakon vrijedan 700 milijardi dolara koji ima za cilj borbu protiv klimatskih promjena i troškova zdravstvene skrbi, dok povećava poreze uglavnom za bogate.

Zakon uključuje mjere za ispunjenje kongresnih obećanja o smanjenju cijena lijekova na recept.

Konačna je verzija skromnijeg opsega od paketa od 3,5 bilijuna dolara koji su prvi zamislili demokrati.

Biden odbio odati strategiju protiv Rusije: Zašto bih vam rekao? Nemojte biti blesavi...

Predsjednik Joe Biden nazvao je dopisnika Fox Newsa ''blesavim'' nakon što su ga zamolili da ocrta potencijalni odgovor SAD-a na Rusiju koja koristi kemijsko oružje u napadima.

Bidenova administracija upozorila je da ruski predsjednik Vladimir Putin potencijalno može pokrenuti napad kemijskim oružjem u Ukrajini. Biden je odbio ići u detalje o američkoj strategiji u slučaju napada, kako bi izbjegao dojavu ruskoj vojsci, prenosi Newsweek.

Biden u Varšavi šokirao Washington i zakomplicirao rat u Ukrajini: ‘Ovo je veliki rizik‘

"Za ime Božje, ovaj čovjek ne smije ostati na vlasti", kazao je američki predsjednik Joe Biden u svom govoru kojeg je održao u subotu u Poljskoj referirajući se na Vladimira Putina.

Teško je znati što je točno Biden tada mislio, no ono što je sigurno - u tih gotovo pola sata održao je svoj dosad najsnažniji govor, ali i onaj koji će ostaviti najviše posljedica, piše u analizi britanski Telegraph.

Biden će pozvati "slobodni svijet" da ustane protiv Putina

Američki predsjednik Joe Biden u subotnjem govoru u Poljskoj istaknut će da se "slobodni svijet" protivi ruskoj invaziji na Ukrajinu i poručiti da su velika gospodarstva jedinstvena u stajalištu da se Vladimir Putin mora zaustaviti, najavila je Bijela kuća. Nakon tri dana hitnih sastanaka sa saveznicima iz skupine najrazvijenijih zemalja svijeta G7, zatim Europskog vijeća te NATO-a, Biden je posjetio američke vojnike stacionirane u Poljskoj, a u subotu ga očekuje sastanak s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom.

Biden zadao novi udarac: SAD zabranjuje uvoz ruske nafte, prirodnog plina i ugljena

Američki predsjednik Joe Biden danas bi trebao zabraniti uvoz ruske nafte, prirodnog plina i ugljena u SAD, prema tri izvora upoznata s tom odlukom. SAD će to učiniti jednostrano, bez svojih europskih saveznika, zbog neslaganja među europskim nacijama oko toga treba li zabraniti rusku energiju, piše CNN.

 

Biden objavio žestoke sankcije i poručio Putinu: Povijest je ispisana, Rusija će iz ovog rata izaći slaba, a svijet jači

Rusija je u četvrtak pokrenula invaziju na Ukrajinu s kopna, iz zraka i s mora, što je najveći napad na drugu državu u Europi nakon Drugog svjetskog rata i potvrda najvećih strahova Zapada
Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov rekao je kako 'Rusija pristaje pregovorati s Ukrajinom o uvjetima predaje'. Prema njemu, Vladimir Putin spreman je razgovarati s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijim o 'demilitarizaciji i denacifikaciji Ukrajine.'

AFP javlja kako će SAD u Njemačku poslati dodatnih 7000 vojnika.

Pretplati se na RSS - Joe Biden