Kanada

U Kanadi izmjereno rekordnih 47,9 stupnjeva, u samo jednom danu umrlo 25 ljudi

Više smrtnih slučajeva u zapadnoj Kanadi povezuje se s rekordnim vrućinama, objavila je u srijedu policija.

Vlastima je u 24 sata prijavljeno više od 25 iznenadnih smrtnih slučajeva, objavila je Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP). 

Ekstremne vrućine smatraju se glavnim uzrokom u većini smrtnih slučajeva, a među njima je najviše onih starije životne dobi, dodala je policija. 
 

Najgore masovno ubojstvo u Kanadi: U suludom pohodu ubio 16 osoba

Najmanje deset ljudi ubijeno je u poludnevnom mahnitom pohodu ubojice u kanadskoj pokrajini Novoj Škotskoj, objavila je policija. Među mrtvima su i jedna policajka Kraljevske kanadske konjičke policije (RCMP) i sam napadač. Istraga još traje i broj mrtvih mogao bi rasti

"Nemamo konačan broj", rekao je načelnik policije Chris Leather. "Bit će sigurno više od deset, ali koliko više, ne znam".

Napadač Gabriel Wortman (51) pucao je po ljudima na nekoliko lokacija u Novoj Škotskoj i policija još nije pregledala sve njih.

Predsjednica u Kanadi susrela jednog od najjačih Hrvata ikada legendarnog Juru Čuvala porijeklom iz Hercegovine

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u službenoj posjeti Kanadi. Na svečanom prijamu u Hamiltonu čiji je domaćin bio predsjednik tamošnje Vlade Justin Trudeau, Grabar-Kitarović je uručila Povelje Republike Hrvatske za doprinos očuvanju i jačanju povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske.

Želite živjeti i raditi u Kanadi? U sljedeće tri godine primit će više od milijun imigranata

Kanada u iduće tri godine planira primiti oko milijun imigranata, priopćeno je u godišnjem izvještaju parlamenta ove zemlje o imigraciji, u kome se ističe da imigracija pomaže u razvoju zemlje.

Kako piše CNN, Kanada je pretprošle godine primila oko 286 tisuća usljenika, za 2018. još nisu poznati konačni podatci ali procjenjuje se da je useljeno njih oko 350 tisuća.

 

Kanada traži 48.000 vozača kamiona: Godišnja plaća 97.500 KM

Kanada nudi primanja od 80.000 kanadskih dolara (oko 51.457 eura – 97.500 KM) na godišnjem nivou, ali usprkos tome ima problema s pronalaskom vozača kamiona, a uzrok tome su otežani uvjeti rada, javlja agencija Anadolija. Udruženje vozača kamiona u Kanadi priopćilo je kako transportnom sektoru nedostaje 48.000 vozača širom zemlje, a potreba za njima treba biti zadovoljena do 2024. godine.

Pretplati se na RSS - Kanada