Konzum

Otvorena prva Konzum prodavnica u Grudama

Konzum je danas u prisustvu brojnih kupaca, poslovnih partnera i dobavljača otvorio svoju prvu prodavnicu u Grudama, na adresi Silvije Strahimira Krančevića bb. Otvorenjem ove prodavnice ispunjen je ovogodišnji Konzumov plan širenja maloprodajne mreže sa 15 novih prodavnica širom BiH. Nova prodavnica u Grudama prostire se na površini od 330m2 i zapošljava 13 novih zaposlenika, te nudi bogat asortiman kvalitetnih proizvoda iz kategorija prehrane i neprehrane za svakodnevne potrebe u domaćinstvu.

Otvorena prva Konzum prodavnica u Nevesinju

Konzum je danas u prisustvu brojnih kupaca i poslovnih partnera otvorio prvu prodavnicu u Nevesinju, smještenu u centralnom dijelu grada na adresi Nevesinjskih ustanika 5. U ugodnom ambijenutu nove prodavnice površine 350m2 osigurana je dobra snabdjevenost svježim i kvalitetnim proizvodima uz povoljne cijene i stalne akcijske pogodnosti. U novootvorenoj prodavnici zaposleno je 10 novih radnika koji će kupcima svakodnevno biti na usluzi.

Konzum se okreće domaćem: Asortiman proširen za više od 250 novih proizvoda

Konzum u Bosni i Hercegovini uspostavio je suradnju sa nizom domaćih proizvođača što je rezultiralo značajnim proširenjem asortimana za više od 250 novih domaćih proizvoda, priopćeno je iz ove kompanije. 

Odluku o uvođenju novih proizvoda, s posebnim naglaskom na domaće, donijela je nova Uprava Konzuma rukovodeći se zahtjevima i potražnjom kupaca. Među novim proizvodima u Konzumu najzastupljeniji su prehrambeni proizvodi što je u skladu sa postojećim proizvodnim kapacitetima na bh. tržištu. 
 

Konzum za blagdane zatvara trgovine: 'Želimo da naši zaposlenici uživaju s obiteljima'

Sve Konzumove trgovine u Hrvatskoj neće raditi na Božić, kao ni na blagdan Sv. Stjepana, dok će za Badnjak Super Konzumi raditi do 17 sati, a Maxi Konzumi i Konzumove prodavaonice u susjedstvu do 17 sati ili kraće. Tom odlukom Uprava Konzuma želi zahvaliti svim zaposlenicima na predanom radu u protekloj godini, kojim su dali značajan doprinos dobrim poslovnim rezultatima, ali i omogućiti zaposlenicima da s obiteljima uživaju u blagdanima.

 

 

Konzum zatvorio veliku trgovinu u Sarajevu i najavio širenje u drugim gradovima u BiH

Konzum BiH je zatvorio prodajni objekat u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu. Kako se iz kompanije pojasnili za Faktor, "u skladu s upravljanjem maloprodajnom mrežom i analizom profitabilnosti, što je dio redovnog poslovanja kompanije, odlučeno je da se zatvori prodavnica u Sarajevu na adresi Zmaja od Bosne bb". Istovremeno, kompanija planira otvaranje novih prodavnica u nekoliko gradova u BiH. 
 

Konzum isplatio regres i povećao plaće 1.900 zaposlenih, otvoreni natječaji za nove radnike

Najveći maloprodajni lanac nastavlja sa zapošljavanjem putem otvorenih natječaja za prodavače, skladištare, mesare, kuhare, vozače i vozače u internetskoj prodavaonici, nudeći rad u kolegijalnom okruženju uz velik broj pogodnosti iznad zakonski propisanih obveza.

Prihodi Binga porasli 13%, Konzumovi pali čak 29%

Prema izvještajima o poslovanju za 2017. godinu tri najveća trgovačka lanca u Bosni i Hercegovini, prihodi kompanije Bingo veći su od milijardu KM (oko 4 mlrd. kuna), dok su Konzumovi pali za 29% u odnosu na 2016. Samo je Bingo zabilježio pozitivnu operativnu dobit, dok su Mercator i Konzum godinu završili u milijunskim minusima, navodi portal Capital.ba.

Konzum u BiH posluje bolje od plana, skraćeno vrijeme naplate

Konzum BiH ostvario je rast prihoda u ožujku 2018. godine od 6,2% u odnosu na plan, dok je realizacija prihoda u prva tri mjeseca za 3,9% iznad plana. Rast prihoda ostvaren je kao rezultat repozicioniranja Konzuma na tržištu BiH, ulaganja u konkurentnost, odnosno snižavanja cijena te atraktivnih marketinških aktivnosti. 

Ovo se navodi u novom izvještaju izvanredne uprave o poslovanju Agrokokora i njegovih kompanija. 

Kriza Agrokora u BiH dovela do preraspodjele udjela velikih igrača na tržištu

Konzum je neke trgovine predao izravno najvećem konkurentu, što je znatno utjecalo na jačanje tuzlanskog Binga.
Domaće kompanije iskoristile su krizu u hrvatskom Agrokoru da zauzmu bolje pozicije i povećaju tržišne udjele u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba.

Kriza koncerna Ivice Todorića imala je višestran utjecaj na tržište BiH, osim zabrinutost velikog broja dobavljača, zbog velikih potraživanja, prije svega od Konzuma, pokazala se kao i dobra prilika za BiH proizvođače i trgovce, objašnjava portal. 

Konzum u BiH unapređuje poslovanje, Ledo stabilan, Sarajevski kiseljak s rastom prihoda

Konzum BiH nastavlja s unapređenjem svog operativnog poslovanja, Sarajevski kiseljak bilježi rast prihoda, dok Ledo Čitluk posluje u skladu sa planom, pokazuje najnoviji izvještaj izvanredne Uprave Agrokora objavljen na web stranici hrvatskog Ministarstva gospodarstva. 

Pretplati se na RSS - Konzum