Koridor Vc

Za hercegovačku autocestu još 6,2 mil. eura, uskoro se dobiva dodatnih 7,2 kilometara

Mozaik autoceste koja će povezati Mostar s jugom zemlje, odnosno s granicom s Republikom Hrvatskom, dobiva svoje obrise, a intenzivni radovi na nekoliko dionica, kao i pripremne aktivnosti na nekim drugim, pokazuju kako su izvođači, ali i vlasti, odlučni u naumu da što prije dovrše južni dio strateški važnog koridora Vc.

Sattler o Koridoru Vc: Ubrzati radove i završiti izgradnju za pet do osam godina

Koridor Vc jedan je od najvažnijih transportnih i najambicioznijih investicijskih programa u Bosni i Hercegovini koji nastoji povezati građane Bosne i Hercegovine, omogućiti brže i sigurnije putovanje i unaprijediti razvoj gospodarstva. Europska unija je najveći donator ovog značajnog razvojnog programa, osiguravajući financijsku i stručnu pomoć za unapređenje i ubrzanje radova na izgradnji Koridora Vc u Bosni i Hercegovini, priopćio je Info centar Europske unije u BiH.

Recesija neće utjecati na gradnju Koridora, trenutno u izgradnji 38,5 km, evo kojih

Pandemija koronavirusa nije utjecala na dinamiku izgradnje Koridora Vc. Trenutno je u izgradnji 38,5 kilometara autoceste, rekao je u intervjuu za Dnevni avaz Vojin Mitrović, ministar komunikacija i prometa BiH. - Aktivna su sva gradilišta, a riječ je o gradilištima Vranduk - Ponirak, Ponirak - Vraca, Vraca - Donja Gračanica, Klopče - Donja Gračanica, tunel Ivan, Buna - Počitelj i Počitelj - Zvirovići.

Koronavirus nije utjecao na izgradnju Koridora Vc, aktivna sva gradilišta

Javno poduzeće Autoceste FBiH u proteklih nekoliko mjeseci bilježe pad prometa vozila na autocesti A1, zbog poduzetih mjera protiv širenja koronavirusa. - U prva tri mjeseca 2020. imamo pad od 2,83 posto u odnosu na prva tri mjeseca 2019. godine, s tim da je u ožujku 2020. godine ostvaren pad prometa vozila 26,89 posto, u odnosu na isti mjesec prošle godine, što predstavlja oko 300.000 vozila manje na autocesti.

Potpisano - 76.592.799,03 eura za 5,3 kilometara

Ugovor o izgradnji dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak, potpisan je u srijedu u Mostaru. Ugovor su potpisali Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime konzorcija izvođača radova Ahmet Murat Turkoglu, direktor Azvirt L.L.C (Azerbejdžan) i Mario Bevanda, u ime Hering d.d. Široki Brijeg (BiH) te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka. 

Je li trasa koridora 5C u Hercegovini nastavak političkog progona stanovništva

Kilometri autoceste FBiH su na mapama, novac imamo a kako graditi kada ne znamo kuda i kada svaka politika svoju praksu ima. Je li trasa koridora 5C kroz Malo Polje, Ortiješ i Hodbinu nastavak političkog progona stanovništva sa tog prostora zapitao se FTV u svom prilogu magazina Mreža.

''Ako autocesta ovdje prođe, ovdje više nema života sve će biti protjerano'', rekao je jedan od stanovnika Hodbine. 
 

Tko će graditi dionice na Koridoru Vc?

U operativnom uredu JP Autoceste FBiH u Sarajevu u petak, 19. travnja u 12.30 sati obavljeno je javno otvaranje ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Poprikuše - Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak-Vraca.  Ponude za izgradnju poddionice Ponirak-Vraca predale su kompanije CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turska) i EURO-ASFALT d.o.o. (Bosna i Hercegovina).  

BiH kandidirala tri projekta vrijednosti 275 milijuna eura

Na summitu zemalja Zapadnog Balkana i Europske unije, koji se održava u Londonu, BiH je kandidirala tri projekta ukupne vrijednosti 275 milijuna eura, potvrđeno je za N1.

Projekti su na koridoru Vc u sekcijama Tarčin-Konjic i Buna-Počitelj, ukupne investicijske vrijednosti od 150 milijuna eura i jedan projekt tehničke pomoći, također na koridoru Vc, u investicijskom iznosu od 125 milijuna eura.

 

Raspisan tender za još jednu dionicu autoceste na Koridoru Vc

Autoceste Federacije BiH su objavile međunarodni poziv za pretkvalifikaciju za izgradnju poddionice autoceste Ponirak – Vraca, piše BiznisInfo.

Poddionica je duga 2,65 kilometara i dio je dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica).

Investitor je Europska investicijska banka. Kompanije moraju imati prosječan godišnji prihod od građevinskih radova od 50 milijuna eura u posljednjih 5 godina, da bi se mogle prijaviti na tender.

Pretplati se na RSS - Koridor Vc