Kriptovalute

BiH ima svoju kriptovalutu kojom se trguje na europskoj burzi

Kriptovaluta koju su pokrenuli entuzijasti iz Bosne i Hercegovine ovih dan izlistana je na svjetskoj burzi WhiteBit, licenciranoj u EU. Iza valute RXC stoji zajednica Crypto.ba čiji je osnivač Nedžad Smajić iz Sanskog Mosta. Zajednica je osnovna 2017. godine, a bazira se na edukaciji o kriptovalutama i blockchain tehnologiji. Pored svih servisa koje su ponudili zajednici, kao i svim posjetiteljima, sljedeći logičan korak je bio da puste prvu bh. kriptovalutu kao projekt zajednice, piše Klix.ba.

 

Vrijednost Bitcoina u 2020. porasla više od 176 posto

Vrijednost Bitcoina u ovoj godini vrtoglavo raste. Prvog prosinca 2020. vrijednost te kriptovalute narasla je na 19.650 američkih dolara, čime je u ovoj godini ostvaren rast veći od 176 posto

Kako je kazao Mario Radošević, kripto analitičar u Bitcoin Store-u, trenutna kapitalizacija Bitcoina iznosi 368 milijardi dolara, a ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta 590 milijardi dolara. Dominacija Bitcoina naspram svih drugih kriptovaluta na tržištu iznosi 62,3 posto, piše Slobodna Dalmacija.

Forbers objavio listu: Ovo je 10 najbogatijih ulagača u kriptovalute

Ugledni američki poslovni časopis Forbes objavio je listu milijunaša i milijardera koji su svoje bogatstvo stekli kroz kriptovalute.

Koristeći sve moguće dostupne podatke, Forbes je pokušao procijeniti okvirne vrijednosti nekih od najbogatijih kripto-ulagača unatoč učestalim promjenama na ovom tržištu. 

Lista se odnosi na stanje od 19. siječnja ove godine, a ovo je 10 ljudi koji su najviše profitirali od kriptovaluta:

Chris Larsen (57), suosnivač Ripplea: 7,5 – 8 mlrd USD

Pretplati se na RSS - Kriptovalute