Kuhanje

Mladi Širokobriježanin Mario Sesar sa reprezentacijom Hrvatske osvaja vrijedne nagrade majstora kuhinje

Dragi čitatelji ABCportala ovo je priča o jednom mladom momku pred kojim je sjajna karijera. Mario Sesar iz Širokog Brijega je dvadesetjednogodišnji mladić sa diplomom kuhara koju je stekao u Srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu a već danas je osoba koju bi u svojim hotelskim ili restoranskim kuhinjama željeli vidjeti mnogi ugostitelji ili vlasnici ugostiteljskih objekata.

Pripremite pečene jabuke u tijestu od fritula

U dubljoj staklenoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, 2 žlice šećera, vanilin šećer, sol, naribanu koricu limuna). U drugoj zdjeli umutite 4 jaja sa jogurtom i pivom pa ih dodajte u brašno i ostale suhe sastojke. Lagano sve izmješajte kako vam tijesto ne bi postalo žilavo. Odložite na hladno dok ne pripremite jabuke.  
Ogulite i očistite 3 jabuke, pa ih narežite na kriške.

Odabrano osam restorana iz BiH za sudjelovanje u događaju Okus Francuske

Odbor za izbor odabrao je osam restorana iz Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u 'Okusu Francuske' (Goût de France) - događaju koji se organizira na inicijativu francuskog Ministarstva vanjskih poslova i slavnog kuhara Alaina Ducassea. 

Ovo je prilika za građane BiH da 21. ožujka posjete restorane "Plava Prizma", "4 Sobe gospođe Safije", "Druga Kuća", "Mrvica"(2 restorana) i "Klub Slovenaca" u Sarajevu, "Romanca" u Mostaru, te "Monogram" u Banjoj Luci i upoznaju se s francuskim jelovnicima, pripremljenim samo za ovu priliku. 

“Kulinarski show s masterchefom Ivanom Pažaninom powered by dm” u Mostaru

“Kulinarski show s masterchefom Ivanom Pažaninom powered by dm” koji će se održati drugog dana mostarskoga sajma „Good life“ u nedjelju, 29. Listopada od 11-14 sati, prigoda je za uživanje u raznovrsnim okusima svježe pripremljenih jela. 

Iz sajamske kuhinje jednoga od najpoznatijih masterchefova regije moći će se kušati zdravi obroci načinjeni od dmBio proizvoda. 

Pretplati se na RSS - Kuhanje