Kuhari

RH nedostaje tisuće kuhara, samo u ZHŽ i HNŽ ima ih 850 nezaposlenih

Uslijed nedostatka vlastite radne snage poslodavci iz Republike Hrvatske sve češće radnike traže u Bosni i Hercegovini, potvrdili su za Večernji list iz službi za zapošljavanje. Kako navode iz Zavoda za zapošljavanje Zapadnohercegovačke županije, najtraženiji su djelatnici u turizmu. 

“Kulinarski show s masterchefom Ivanom Pažaninom powered by dm” u Mostaru

“Kulinarski show s masterchefom Ivanom Pažaninom powered by dm” koji će se održati drugog dana mostarskoga sajma „Good life“ u nedjelju, 29. Listopada od 11-14 sati, prigoda je za uživanje u raznovrsnim okusima svježe pripremljenih jela. 

Iz sajamske kuhinje jednoga od najpoznatijih masterchefova regije moći će se kušati zdravi obroci načinjeni od dmBio proizvoda. 

Nije im zanimljivo: U ovom hrvatskom gradu nitko ne želi biti konobar

Već drugu godinu za redom nema niti jednog upisanog učenika za zanimanje konobara u porečkoj Turističko- ugostiteljskoj školi Antona Štifanića. Zabrinjavajuća je to vijest za turističko-ugostiteljski sektor koji muku muči s nedostatkom kvalitetnih i stručnih kadrova, a stanje je još gore ako dodamo da ove godine TUŠ Antona Štifanića nije upisao niti jednog slastičara.

Pretplati se na RSS - Kuhari