Lasta Čapljina

Čapljinska Lasta uskoro kreće s radom u punom kapacitetu

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla Lasta Čapljina očekuje novi početak, te će Cvijet Hercegovine uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle, poručili su iz Grada Čapljine.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio Petar Ćorluka, vlasnik Violete u koju će ove godine uložiti punih 20 milijuna KM. Da sve ide svojim tijekom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade.

Lastini proizvodi opet su traženi, u tišini se pripremaju za strateške partnere

Metaforički kazano prije godinu dana ponovno je uzletjela čapljinska „Lasta“. Nije to bio visoki „let“, međutim oživljavanje proizvodnje nakon stanke od dvadesetak mjeseci, bilo je iznenađenje praćeno nevjericom. Malo je bilo onih koji su očekivali otvaranje tvorničkih kapija na koje je 26. siječnja 2017. godine stavljen katanac. Ipak, proizvodnja je pokrenuta u listopadu, prošle godine, a zatim su slijedila tri javna poziva za prodaju ovoga poduzeća, odnosno pronalazak strateškog partnera, da bi 17.

'Violeta' želi čiste račune, kao i zemljište oko 'Laste'

Na aukciji polovicom lipnja, ove godine, Tvornica keksa i vafla „Lasta” Čapljina, poduzeće u stečaju, dobila je novog vlasnika. Kupac je tvrtka „Violeta” iz Gruda. Međutim, razgovori oko potpisivanja kupoprodajnog ugovora još se vode, doznaje Čapljinski portal od stečajne upraviteljice Behrije Huseinbegović.

 

Interesa ima ali cijena izgleda previsoka pa će prodaja čapljinske tvornice 'Lasta' sačekati

Tvornica keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina u stečaju, nije u prvom javnom pozivu uspjela pronaći strateškog partnera. Potvrdila je to i Behrijea Huseinbegović, stečajna upraviteljica. Odbor povjeritelja će odrediti uvjete za drugi javni poziv, koji će uskoro biti raspisan. ''Interesa ima i to od tvrtki koje kane nastaviti proizvodnju'', naglasila je Huseinbegović, dodajući da su očito istaknutu cijenu u prvom javnom pozivu ''ocijenili previsokom''.

Počela prodaja Laste početna prodajna cijena 11.476.300 maraka

U prostorijama čapljinske ''Laste'' održano je javno nadmetanje za prodaju ove tvornice keksa i vafla, doznaje Bljesak.info. 

Iako je naš novinar pokušao doznati više informacija, stečajna uprava zatvorila je za javnost proces prodaje, iako je u pozivu navedeno da se radi o javnom nadmetanju. Na prodaju su nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. 
 

Lastini keksi stigli na police trgovina

Kokos keksi i čajni kolutići, proizvodi čapljinske tvornice keksa i vafla ''Lasta'', stigli su na police trgovina. Naime, ova dva proizvoda izašla su proteklih dana sa trake tvornice u stečaju u koju je na radna mjesta vraćeno 25 radnika, koji su krenuli sa proizvodnjom jednostavnih prizvoda, koji su već našli svoj put do trgovina. Čapljinci koje smo zatekli da u trgovinama svoga grada kupuju oe proizvode ističu da oni ne zaostaju za svojom ranijom, dobro znanom kvalitetom.

Krenula proizvodnja u Lasti: Čajni kolutići već izašli sa proizvodne trake

Najpoznatija čapljinska tvornica ''Lasta'' nakon skoro dvije godine neaktivnosti, otvorila je svoja vrata i ponovo pokrenula proizvodnju. Hercegovački proizvođač keksa i vafla u najboljim je danima zapošljavao više od tisuću radnika, da bi potom nastupila kriza u poslovanju zbog koje je tvornica postupno propadala, do konačnog zatvaranja krajem 2016. Proteklih dana, nakon čišćenja tvornice i osposobljavanja strojeva, radnici su sjeli za iste i ponovno pokrenuli proizvodnju.  Čajni kolutići ''ispali'' su prvi sa proizvodne trake.

Pretplati se na RSS - Lasta Čapljina