Letovi

Eurowings današnjim letom za Dusseldorf obustavlja letove iz Mostara do mjeseca travnja

Današnjim letom za Dusseldorf završava se sezona Eurowingsovih letova iz Mostara za njemačke gradove. Povratak popularnog niskotarifinog avioprijevoznika na pistu Zračne luke Mostar očekuje se u travnju naredne godine.

Eurowings je od 5. svibnja povezivao jednom tjedno Mostar s Dusseldorfom te dva puta sa Stuttgartom. Kako saznajemo letovi su bili 95 posto popunjeni, što izvjesnim čini nastavak leova i na proljeće. Praksu obustave prometovanja izvan glavne sezone Eurowings je imao i prošle godine.
 

Australska aviokompanija testirala najduži let na svijetu, trajao 20 sati

Australska aviokompanija Qantas željela je provjeriti dokle idu granice izdržljivosti putnika i jesu li letovi koji traju skoro cijeli dan podnošljivi. Testni let od skoro 20 sati je prometovao od New Yorka do Sydneyja, a nazvan je "Project Sunrise".

Avion je prešao ukupno 16.015 kilometara leta, a vozili su se 19 sati i 16 minuta, kao što je i planirano.

"Ohrabrivali smo putnike da konzumiraju mnogo kave za vrijeme leta", kazao je Phil Capps iz osoblja Qantasa.
 

Bum avio-prijevoza u regiji i BiH je dobrodošao, ali otvara brojna pitanja

Odluka Međunarodnog udruženja za avioprijevoz (IATA) da svoju godišnju skupštinu održi u Dubrovniku može se posmatrati ne samo kao pobjeda toga grada (natjecao se s Panamom) u ugošćavanju jednog važnog skupa, nego i kao svojevrsno priznanje ove organizacije regiji zapadnog Balkana koja postaje sve zanimljivija za zračni prijevozj. 

Pretplati se na RSS - Letovi