Liga MZ Široki Brijeg

Ludnica u Klancu, više od 4000 gledatelja: Evo 'ko je prvi finalist Lige MZ Široki Brijeg

Širokobriješka liga MZ Široki Brijeg je svakako najpopularnije sportsko natjecanje u Hercegovini. Tadicija koja iz godine u godinu traje i ne prestaje, I večeras se u Klancu okupilo oko 4000 gledatelja koji su došli pogledati polufinalne susrete ovogodišnjeg izdanja Lige. Odličan ambijent nagovijestio je dvije utakmice iz kojih ćemo saznati finaliste .

Rasplet u Klancu: Prošlogodišnji prvaci MZ Jare nisu uspjeli ući u polufinale

Iz večeri u večer sve smo bliže finalistima ovogodišnje Lige MZ-a Široki Brijeg. No, sad je već jasno da prošlogodišnji pobjednici ekipa MZ Jare neće uspjeti napraviti još jedan podvig jer su nakon odigranih 1:1 protiv MZ Provo – Dobrič izgubili na penale. U polufinalu će igrati Provo Dobrić. Sinoć je Knešpolje također potvrdilo prolazak u polufinale. 

Biograci, Ciglana Gradac i Kočerin u četvrtini finala, Knešpolje osiguralo polufinale

Biograci, Ciglana Gradac i Kočerin u četvrtini finala, Knešpolje pobjedom protiv Dobrkovića osiguralo polufinale
Ponedjeljak, 5. kolovoza:
Biograci – Čeriga 6:0
Ljubotići – Ciglana Gradac 2:4
Lijeva Obala – Trn 5:0
Kočerin – Turčinovići 2:1

Knešpolje – Dobrkovići (1. utakmica 1/4 finala) 6:5 – penali (2:2)

 

Široki Brijeg: Završena grupna faza, izvučeni parovi osmine finala

U srijedu večer odigrane su posljednje utakmice grupne faze MNL mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega. Nakon posljednje utakmice su izvučeni parovi osmine finala.

U prvoj utakmici između Desne Obale i Rasna rezultat je završio 3:3. Golove za Desnu Obalu su postigli: Antonio Kolobarić i Miro Perko(2), dok su za Rasno bili precizni Zdravko Skoko, Grgo Dugandžić i Karlo Kvesić.

U Klancu ipak fale freze, motorke pile i bakljade Turčinovićana

Liga MZ- Grada Širokog Brijega je daleko najpopularnije sportsko amatersko natjecanje u Hercegovini. Duga tradicija koja je pokazala put i drugim gradovima u okruženju, je na ponos Širokom i svima onima koji dugi niz godina prate ovo natjecanje. Njih nije mali broj. Liga nikad neće izgubiti svoj sjaj i privlačnost, no može se desiti da upadne u laganu krizu. Posebno ako se ne događaju novine koje bi mogle pospješiti natjecanje. To nužno ne mora biti organizacijski …

Zanimljiva i rezultatski neizvjesna večer na Ligi MZ-a Široki Brijeg

Sinoćnjim utakmicama sve smo bliže drugom krugu natjecanja Lige MZ-a Širokog Brijega. Odigrane e su tri zanimljive i neizvjesne utakmice. U prvoj su favorizirani Dobrkovići pobjedili susjede iz Izbična 3:1, dok su druge dvije završile potpuno istim rezultatom. Liga se nastavlja u ponedjeljak
 

Crne Lokve razočarane kaznama organizatora bojkotirali večerašnju utakmicu s MZ Jare

Večeras se u Klancu odigrava još jedan krug utakmica iz prvog dijela natjecanja. Dogodila se i jedna situacija gdje je ekipa MZ-a Crne Lokve nije došla na teren. Kako je već poznato navedena je ekipa drastično kažnjena zbog nedolaska na utakmicu protiv Ciglane Gradac jer su igrači Crnih Lokava tada bili zauzeti igrom u finalu turnira u Crnču.

Kočerinjani tijesno protiv Crnih Lokava, Knešpolje i Brig podijeli bodove, Trn bolji od Buhova

Večeras su odigrane tri utakmice na Ligi MZ-a Grada Širokog Brijega. Prva utakmica između Knešpolja i Briga završila je rezultatom 1:1, dok su se u drugoj sastali Buhovo i Trn. Trnjani su bili bolja momčad i slavili su 3:7.

Treća utakmica  je bila neizvjesna do kraja. Kočerin je izvojevao tjesnu pobjedu protiv Crnih Lokavarezultatom 3:2

 

Pretplati se na RSS - Liga MZ Široki Brijeg