Livno

U Livnu će se graditi velika tržnica vrijedna gotovo dva milijuna maraka

Grad Livno nastavlja s realizacijom infrastrukturnih projekata te je ponovo aktualizirana izgradnja Gradske tržnice.
Naime, nakon tri godine, gradska uprava je ponovo raspisala javni poziv za izvođenje radova na izgradnji Gradske tržnice u Livnu.
Vrijednost ugovora je 1.730.000 KM, a rok za prijem ponuda za sudjelovanje u javnom pozivu je do 24. srpnja 2019. godine, doznaje Akta.ba.

Podsjetimo, projekt je stopiran tj. poziv poništen 2017. godine zato što je stavka koja se odnosi na izgradnju brisana iz proračuna.

Ronaldovu jahtu namještajem opremila tvrtka iz Livna

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo (34) uživa u odmoru nakon naporne sezone u Juventusu i prilagodbe na talijanski nogomet nakon dugog niza godina u Real Madridu.

Cristiano Ronaldo se sredinom travnja odmarao u našem Dubrovniku. Uživao je sa zaručnicom Georginom Rodriguez, a na rastanku se izgrlio sa svima iz Vile Šeherezada u kojoj je odmarao. Noćenje u Šeherezadi košta sedam tisuća eura...

Srednja škola u Livnu uvodi pogon za proizvodnju sokova

Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna od iduće godine prerađivat će voće u sokove u svom novom pogonu koji se nalazi u sastavu škole. Po riječima ravnatelja škole Saše Grabovca, Srednja strukovna škola iz Livna potpisala je ugovor o preuzimanju malog pogona za preradu voća i proizvodnju sokova što je donacija Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu u okviru projekta "Potpora pripremi planiranja lokalnog razvoja vođenog zajednicom" koji je financiralo Ministarstvo poljoprivrede Mađarske. 

U Livnu omogućen dolazak manjih zrakoplova s putnicima iz drugih zemalja

Na uzletno - sletnoj stazi letjelišta "Stipo Krišto" u Livnu od danas do 15. rujna 2019. godine otvoren je privremeni granični prijelaz čime je omogućen dolazak zrakoplova s putnicima iz drugih zemalja, za Fenu je potvrđeno iz Aerokluba Livno. Inače ovaj aerodrom u Livnu ima status sportskog aerodroma za zrakoplove do 5.700 kg težine i registriran je u BHDCA pod oznakom LQLV.

Linnovate Mate Rimca pomogao pokretanje dvije kompanije u Livnu

Linnovate Tehnološki park iz Livna, kroz razne programe i rad s mladim ljudima, financijski je pomogao u pokretanju dvije firme u Livnu. Riječ je o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đuran, kojeg zastupa vlasnica i direktor Katica Đuran i preduzeću SAPOT d.o.o., čiji je direktor i osnivač Goran Peković.

Iz Linnovate TP naglašavaju kako su u prva dva startupa uložili 35.000 maraka u obliku pozajmica te da se radi o značajnim sredstvima koja će biti neophodna za pokretanje i rast ovih poduzetničkih poduhvata.

Tko će na čelo skupštine? Livnjak ili Duvnjak

Konačno je dovršeno konstituiranje Skupštine Hercegbosanske županije. Izabrano je rukovodstvo u kojemu su predstavnici sva tri konstitutivna naroda, ali je izostalo imenovanje mandatara, premda je to bilo najavljeno na prošlomjesečnom zasjedanju, objavila je Federalna televizija. Za konačno formiranje zakonodavne vlasti u ovom kantonu bila su potrebna tri nastavka prve konstituirajuće sjednice Kantonalne skupštine.

Za sufinanciranje kamata na obrtničke kredite planirano 200.000 KM

Na sjednici Gradskoga vijeća Livno razmatralo se 12 točaka dnevnoga reda. Nije bilo nikakvih dopuna za predloženi dnevni red, jedino je treća točka - prijedlog odluke o određivanju naziva ulica, povučena s napomenom da se vodi kao da je bila u nacrtu, a da su radna tijela i predstavnici političkih stranaka na zasebnom sastanku dogovore sve detalje.

Strategija razvoja

Livanjski vatrogasci zbog nedostatka goriva četiri dana nisu mogli intervenirati

Djelatnici Vatrogasnog društva Livno četiri dana nisu mogli izaći na intervenciju zbog nedostataka pogonskog goriva za vatrogasna vozila, potvrdio je za Fenu voditelj tog vatrogasnog društva Draško Knez. Prema njegovim riječima, dug za gorivo livanjskih vatrogasaca iznosio je 19.000 maraka zbog čega je opskrbljivač od 1. ožujka prekinuo isporuku goriva do izmirenja nastalog duga. Zbog toga proteklih dana livanjski vatrogasci nisu mogli intervenirati na nekoliko požara koji su se dogodili u tom razdoblju. 

Pretplati se na RSS - Livno