Lovci

Širokobriješki lovci vole Golfove 2: Ekipa 'Bećara' i njihovih kolega proslavili zadnji dan lova

Sezona lova nije tako kratka ali ipak brzo završi.  Upravo danas svoj zadnji lovački dan u ovoj sezoni proslavili su širokobriješki lovci iz lovačke sekcije Bećari a ne treba ni spominjati da su pripremili pravu lovačku feštu uz obilje jela i pića.

'Bećari' znaju proslaviti i prvi i zadnji dan lova pa na njihovu feštu u Mokarske luke' svrate mnoge kolege lovci koji tu dočekaju sitne i kasne sate.

 

Uhićene lovokradice u Drežnici kod Mostara

U nedjelju 14. srpnja oko 19 sati u Policijsku upravu Mostar se obratio lovočuvar Jedinstvene lovačke organizacije “Lovac” i dojavio da je na lokalitetu Drežnice primjetio dvije nepoznate muške osobe u krivolovu. Odmah su na mjesto događaja izašli djelatnici policije i lovočuvar te je utvrđeno da se radi o osobama E.Z. (1990.) i A.Z. (1996.) koji su uz sebe imali lovačke puške, a nisu imali potrebnu dokumentaciju. 

Tomislavgradski lovci pomažu divljim životinjama preživjeti zimu

Lovačke udruge "Orlov kuk" i "Vran" iz Tomislavgrada angažirale su se na hranjenju divljih životinja na području lovišta kojima gospodare kako bi pomogle divljači lakše preživjeti iznimno hladnu i snježnu zimu. Predsjednik udruge "Vran" Stjepan Škaro kaže kako su posebice ugroženi biljojedi koji teško pronalaze hranu ispod debelog snježnog pokrivača. - Iznosimo sjeno, pšenicu, kukuruz za srne i druge biljojede. Vukovi, koji u ovo vrijeme rade najviše štete, nisu ugroženi.

Hercegovački lovci u Ljubuškom polagali lovački ispit

U  Ljubuškom je 45 lovaca iz Hercegovine pristupilo polaganju lovačkog ispita.  Riječ je o lovcima iz Ljubuškog, Čitluka i Čapljine, a predsjednik Povjerenstva za polaganje lovačkog ispita Alojzo Dunđer objasnio je kako izgledaju detalji polaganja lovačkog ispita.  ''Ukupno se prijavilo 45 lovaca iz Ljubuškog, Čapljine i Čitluka. Sam ispit utvrđen je Zakonom o lovstvu u FBiH i Pravilniku o načinu polaganja ispita kao podzakonskim aktom koji donosi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva'', rekao je Dunđer. 

Druženje lovaca uz 'Lovački malonogometni turnir Buhovo'

Dragi lovci održano je izvlačenje 5. Lovackog turnira Buhovo 2018.  U ponedjeljak i utorak očekuje nas 8 zanimljivih susreta!
Ponedjeljak 06.08.:

19:30 h Studenci - Prijatelji
20:30 h Gater Grude - Beretta Klobuk
21:30 h L.D. Radovanj Posušje - Što poleti ne odleti, što sleti ne poleti
22:30 h Klepići - Ljuti Dolac

Uspješno organizirana hajka na lisice okupila više od dvjesto lovaca

U Grudama je protekle nedjelje (11. veljače) organizirana hajka na lisicu.

Domaćini još jednom pokazaše da su pravi majstori organizacije - kako samoga lova tako i svega onog neizostavnog po završetku lova, a to je lovačko druženje koje se dugo pamti i ne zaboravlja, piše Tomislavcity.com.

Društvo od 400 lovaca feštali na 'Lovačkoj večeri' kod Šone

Svoju ovogodišnju lovačku večer Lovačko društvo „Mosor“ Široki Brijeg upriličilo je u petak 24. studenoga u Svadbenom salonu „LaViva“. Dok ovo ime svima ne „uđe u uho“, možda treba reći da je to kod Šone u Zavozniku.

Ovo je mlad salon i do sada nije imao priliku okušati se u organizaciji jedne ovakve lovačke zabave. Među lovcima je običaj da se prvi odstrel kažnjava „šibanjem“, a kako je ovo „prvi ulov“ ovoga restorana, „kazna“ mu je – pohvala od strane lovaca.

Pretplati se na RSS - Lovci