Matej Periš

Potvrđeno: Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš

DNK analiza dokazala je da je jučer kod Ade Huje u Beogradu isplivalo tijelo Mateja Periša, javlja srpski Blic. DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah poslije izvlačenja tijela iz Dunava te je uspoređen s DNK-om njegova oca Nenada Periša.

U Institutu za sudsku medicinu bit će napravljene i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi se čekati tjednima
U Beograd su ranije stigli predstavnici zagrebačke policije te su sa srpskim kolegama razmijenili operativne podatke iz istrage.

 

‘U protekla dva dana dvaput sam se čuo s ljudima iz srbijanskog MUP-a, svi iščekujemo nešto o Mateju...vjera me drži a bolni rastanci su za vjernike privremeni ‘

- Ja samo čekam istinu i živim za istinu, kakva god ona bila. Ništa me drugo ne interesira. Ne živim od želje da ga pronađem, živim od želje da saznam istinu. Najveći problem je čekanje, iščekivanje, jer ako čekate ili iščekujete nešto što je nerealno, onda ste u problemu i to nije dobro. Istina kakva god ona bila je ono što mi može dati mir - kaže za Slobodnu Dalmaciju Nenad Periš, otac 28-godišnjeg Mateja Periša, koji je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu u noći na 31. prosinca prošle godine.

Pronađeno tijelo muškarca: Provjerava se da li je riječ o Mateju Perišu

Nakon što su mediji u četvrtak objavili da je u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca bb pronađeno muško tijelo u fazi raspadanja zakačen za splav, u toku su obdukcija i utvrđivanje identiteta.

Kako se navodi, zbog visoke faze raspadanja identifikacija će morati sačekati nalaze forenzičara, a na mesto događaja izašle su ekipe za očevidi Hitna pomoć.
 

Hrvatski kriminolog o slučaju nestalog Splićanina: "Sve je moguće, pa i da je Matej..."

Što će s ovom informacijom hrvatska i srpska policija veliko je pitanje, dodaje Lazarević, ali ne negira da je u ovakvim slučajevima i moć autosugestije poprilično velika, s obzirom na medijsku pokrivenost istrage.

Prije par dana u javnosti se pojavila informacija da je Matej Periš navodno viđen u Münchenu što je probudilo novi tračak nade za njegovu obitelj.

Ipak, postavlja se pitanje je li ovo samo još jedna u nizu dojava “iz najbolje namjere” ili je pak i moguće ovakvo razrješenje misterija koji traje 43 dana?

Hrvatica napravila pometnju na društvenim mrežama, daleko od Beograda vidjela mladića nalik na Mateja

Hrvatica koja živi u Njemačkoj, čije ime nije dostupno široj javnosti, sinoć je na svom Instagram profilu objavila story koji je izazvao pravu pometnju u regionalnoj javnosti.

Naime, ona kaže kako je u Munchenu srela muškarca koji, prema njenim riječima, neodoljivo podsjeća na nestalog Splićanina Mateja Periša.

- Upravo sam se susrela sa osobom koja izgleda isto kao on, tri puta u centru Munchena, rekla je ona.
 

Novi zaplet: Tehnički problemi zakočili istragu o nestanku Mateja Periša; Igor Jurić: Čvrsto vjerujem da je živ

Potraga za Matejem Perišem (27) još uvijek nije dala odgovor na pitanje što se nestalom Splićaninu dogodilo uoči Nove godine u Beogradu, a prema saznanjma lista Nova, istragu koče podaci do kojih policija nije uspjela doći zbog tehničkih nedostataka.

Riječ je o podacima vezanima za komunikacije koje je nestali mladić imao, a zbog određenih tehničkih problema policija ne može doći do njih. Pretpostavlja se da bi ovaj problem znatno olakšao pronalazak Matejeva telefona.

Obrat u slučaju Mateja Periša? Pojedinci sumnjaju da je nestanak insceniran: U priči je opet jedna djevojka

Ratomir Antonović iz Centra za sigurnost, istrage i obranu jučer je u izjavi za srbijanske medije govorio o nestalom Mateju Perišu. 

Nada se da je mladi Splićanin živ, ali je izrazio i mogućnost da je njegov nestanak insceniran. 

- Nadu budi to, ako je možda s djevojkom, s Majom Soptom, dogovorio svoj nestanak. Sličan slučaj je bio 1993. kada je nestao jedan naš pjevač, a nikada nije pronađen. Postoje pretpostavke da si je on tako osigurao novi identitet, objašnjava Antonović. 

Nenad Periš: Prijatelji su rekli sve što su znali. U šoku su, to su mladi ljudi, ovo je jako bolno

Prošlo je mjesec dana otkako je u Beogradu, u noći na 31. prosinca, nestao Matej Periš (27), mladić koji je sa šestoricom prijatelja iz Splita došao šest sati ranije u taj grad kako bi proslavio Novu godinu. Njegov otac Nenad Periš poručio je da ne gubi nadu. 

Nenad Periš vjeruje da je Matej živ, uputio mu poruku: Zna da ga neću ništa pitati već da ćemo ići kući

Matej Periš, 27-godišnji mladić iz Splita, nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31 prosinca. Od posljednjeg dana prošle godine traje potraga za Matejem, ali uprkos svim naporima srbijanske policije, on još uvijek nije pronađen.

Njegov otac, Nenad, dao je izjavu za "Telegraf.rs", u kojoj je rekao kako se istraga nije mnogo pomjerila u proteklih nekoliko dana, a istakao je da mu nisu jasne dvije stvari, odnosno gdje je Matej želio da ode i zašto se vratio prema Savi kada mu je ona bila ispred.

Pretplati se na RSS - Matej Periš