MFF

Kino na otvorenom Mediteran Film Festivala

Prvi dokumentarni film o legendarnim ‘Indexima’, redatelja Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića, Mediteran Film Festival prikazat će u off programu Kino na otvorenom.

Nagrađivani dokumentarac donosi priču o rokerima u odijelu koji su, u svoja četiri desetljeća postojanja, lutali od avangarde do festivalskih šlagera i natrag, ostajući jedan od najautentičnijih fenomena jugoslavenske glazbene scene i zaštitni znak svog grada. 

MFF: Grand Prix 20. Mediteran Film Festivala filmu 'Slobodan'

Film 'Slobodan', redatelja Michela Toesca iz Francuske jednoglasnom odlukom žirija osvojio je Grand Prix 20. Mediteran Film Festivala, koji se od 21. do 24. kolovoza održavao u Širokom Brijegu.

Drugu nagradu MFF Best Short dobio je film 'Groblje', redatelja Pabla Adiega Almudevara iz Španjolske dok je publika najboljim proglasila film 'Dani trešnje' sirijskih redatelja Mohamada i Ahmada Malasa.

20 godina MFF-a: Filmovi iz Cannesa natječju se na širokobriješkom festivalu

''Cijelo vrijeme imamo priču prikazivanja, edukacije i stvaranja i nakon dvadeset godina tu su vidljivi rezultati, što potvrđuju i četiri filma domaćih autora koje ćemo gledati na dvadesetom izdanju festivala'', rekao je Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala na konferenciji za medije povodom otvaranja 20. izdanja festivala dokumentarnog filma koji će ove godine trajati od 21. do 24. kolovoza.

Otvoren natječaj za 20. Mediteran Film Festival

Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova za 20. Mediteran Film Festival, koji će od 21. do 24. kolovoza 2019., biti održan u Širokom Brijegu. Na natječaju mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 20. svibnja 2019. godine. Detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala (www.mff.ba).

 

Završio MFF: Grand Prix 19. MFF-a filmu 'Druga strana svega'

Grand Prix za najbolji dugometražni dokumentarac na 19. po redu Mediteran Film Festivalu pripao je filmu 'Druga stana svega' Mile Turajlić. Redateljica donosi kroniku nekoliko generacija jedne obitelji u Srbiji koje prerastaju u portret aktivistice u vrijeme velikih previranja, preispitujući odgovornost svake generacije da se bori za svoju budućnost.

Kroz intimni razgovor s majkom o ovom političkom rascjepu Turajlić trasira priču o podijeljenoj kući i zemlji progonjenoj duhovima prošlosti. 

Široki Brijeg: MFF prošetao putevima duhana

''Onda smo viđali jad, a viđamo ga i danas'', kaže jedan od onih koji su utirali put iz dokumentarca 'Putevi duhana' redatelja Mirka Pivčevića koji je prikazan u Off-programu Mediteran Film Festivala. 

''U svemu je bilo muke, kao i danas. Bilo je i druge muke, koja se i ne vidi u filmu'', kažu akteri dokumentarca. Pivčević je rekao da su pokušali prikazati kako su naši ljudi preživljavali proizvodeći i prodajući duhan. 

Svjetske borbe na platnima MFF-a

Višestruko nagrađivani dokumentarac ''U slučaju rata'', redatelja Jana Geberta, prikazan je na platnu otvorenog kina Mediteran Film Festivala, koji se u Širokom Brijegu održava od 22. do 25. kolovoza. 
Gebertov film je prikazan u partnerstvu s HBO Adria, a prati paravojnu skupinu u Slovačkoj koja regrutira, uz prešutno odobravanje vlasti, stotine tinejdžera.  

U konkurenciji 19. MFF-a deset kratkih dokumentaraca

U natjecateljskom programu u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma Mediteran Film Festivala, koji će se održati od 22. do 25. kolovoza u Širokom Brijegu, bit će prikazano deset filmova.

Selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je izvrsna ostvarenja od kojih su neki već pobrali nagrade na velikim festivalima regije i svijeta. Ovih deset natječu se za nagrade i priznanja žirija ali i publike.

Službeni natjecateljski dio -  Kratkometražni  dokumentarni film:

Prijavi se i postani volonter na Mediteran Film Festivalu

Organizatori pozivaju mlade entuzijaste (iznad 16. godina) koji su voljni biti dio super energične ekipe da se prijave za volonterski posao na Mediteran Film Festivalu koji će od 22. do 25. kolovoza biti održan u Širokom Brijegu.

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovog kulturnog događaja i razviju vještine te praktično iskustvo organizacije u profesionalnom i prijateljskom okruženju. Čeka vas dosta rada, ali i dosta dobre zabave.

 

Pretplati se na RSS - MFF