Neum

Jedini hercegovački grad na moru ostvario izvanrednu sezonu

Neum, jedini hercegovački grad na jadranskoj obali, ovih dana zbraja impresivne rezultate još jedne uspješne ljetne turističke sezone tijekom koje je pokazao kako je iznimno atraktivna lokacija za domaće, ali i turiste iz zemalja regije, pa čak i neke s područja zapadne Europe, piše Večernji list. Iako se na konkretne brojke i dalje čeka, već sada jasno je kako su se rezultatima približili rekordnoj 2019.

15.000 turista u Neumu, traži se krevet više

U Neumu se odmara oko 15.000 gostiju većinom domaćih i dijaspora, a ima i gostiju iz regije, kazao je neumski načelnik Dragan Jurković, naglasivši pritom kako su svi smještajni kapaciteti u tom jedinom bh. gradu na moru u cijelosti  popunjeni. "Trenutno je u Neumu oko 15.000 ljudi, recimo, iako je teško dati točne podatke i brojke u ovom trenutku", kazao je Jurković i dodao kako je početak sezone bio kao nikada do sad i da sezona nikada ranije nije krenula. 

Apartman u Neumu od 40 KM, kava uz plažu 2,50 KM, pizza između 7 i 15 KM

Turistička sezona u Neumu, jedinom bh. gradu na moru uveliko traje. Turisti su većinom građani Bosne i Hercegovine i dijasporci. Konobar hotela “Sunce”, jednog od najisaknutijih hotela u Neumu, kaže za N1, ipak da se po broju gostiju osjeti da ih nema toliko kao što je bilo prije pandemije Covid 19. “Nekada u Neumu bude i po 30.000 ljudi, vjerovali ili ne. Neum sve njih ne može primiti, jer nema tog smještajnog kapaciteta, ali dođe narod i preko dana samo da se okupa”, govori ovaj sugovornik koji radi u Neumu od osamdesetih godina.

Smještaj u Neumu oko 700 KM, u Makarskoj oko 1000 maraka više

Naglim porastom temperatura sezona godišnjih odmora i priprema za ljetovanje već je počela. Budući da će i ove godine veliki dio bh. građana svoju oazu mira pronaći negdje uz obalu, istražili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za smještaj, ali i ostale popratne troškove, piše Večernji list BiH. 

Najpovoljnija opcija

Otvorena kulturna manifestacija Neumsko ljeto: Neum da bude destinacija koja ima što ponuditi gostu

Prigodnom svečanošću u Grand Hotelu Neum otvoreno je "Neumsko ljeto 2021", manifestacija koja će u vrijeme ljetne turističke sezone obogatiti kulturnu ponudu jedinog bh. grada na moru. U sljedeća dva mjeseca "Neumsko ljeto" ponudit će brojne kulturne događaje, poput Festivala animiranog filma NAFF, večeri klapa, večeri folklora i kazališnih predstava.

Predstavnici hotela Vapore prezentirali turistički potencijal Neuma u Banjaluci

BANJALUKA - Predstavnici hotela "Vapore", u suradnji s Turističkom organizacijom grada Banjaluka, prezentirali su u utorak medijima, kao i turističkim agencijama grada na Vrbasu ponudu jedinog grada na moru u BiH, Neuma.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije grada Banjaluka, istakla je da se nakon prošlogodišnjeg globalnog kraha turizma zbog pandemije virusa korona ove godine nazire blagi oporavak.

Neum spreman za novu turističku sezonu

Velika očekivanja od predstojeće turističke sezone imaju u Neumu, jedinom bh. gradu na moru. Nova općinska vlast nakon usvajanja proračuna za 2021. godinu započela je uređenje glavne ulice, šetališta duž morske obale i plaže, a radovi bi, prema riječima načelnika Dragana Jurkovića, trebali biti okončani do početka sezone. Ona će startati 1. svibnja, a pokvariti je može tek nepredvidiva pandemija COVID-a 19.

Općinski sud u Čapljini obustavio prodaju odmarališta Feroelektra u Neumu

Iako su jučer brojni građani razgledali stanove i apartmane u kompleksu odmarališta u Neumu nadajući se kako će postati vlasnici imovine u jedinom bh. gradu na moru, dok radnici Feroelektra u stečaju očekuju naplatu zaostalih dugovanja, prodaja je obustavljena.

Proces prodaje kompleksa u Neumu, kojim bi se riješila dugogodišnja agonija bivših radnika Feroelektra, trebao je biti okončan na Sudu u Čapljini kroz ročišta javne dražbe, koja su bila zakazana od 3. do 5. ožujka

Nazvali smo vlasnika hotela u Neumu o kojem smo pisali u travnju: Svi smo na broju. Kakav bih bio čovjek da nisam održao obećanje?!

Bude li se jednog dana kojim slučajem tražio najljudskiji potez jednog poslodavca prema svojim radnicima u doba korone, u tom bi izboru svakako trebalo naći mjesta za Vida Kristića.

Ovaj gospar sa Šipana ima uhodane biznise od Dubrovnika, preko Istre do Zagreba, kao i s druge strane granice, u Neumu. U tom jedinom većem mjestu na bosanskohercegovačkom dijelu jadranske obale on je prije sedam godina od države za četiri milijuna maraka kupio jedan od većih hotela, "Neum", koji danas nosi ime "Grand".

Pretplati se na RSS - Neum