Obljetnice

Oko 4.000 vjernika na misi kod Husine jame za žrtve jugokomunističkog režima

Vaganj, 1. rujna 2018. (Lucijana Kožul) – Danas je na Vagnju, između Sinja i Livna, održana sv. misa zadušnica za mnogobrojne nevine žrtve koje su jugokomunisti likvidirali bez ikakva suda i ubacili u Husinu jamu u Drugom svjetskom ratu. Kasnije su je zatrpali velikom količinom raznoraznog otpada.

Sv. misno slavlje predvodio je vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenko Stojić, u suslavlju s 20-ak svećenika. Nazočilo je oko 4.000 vjernika. 

Dvadeseta obljetnica mature okupila 85 bivših širokobrijeških maturanata

85 bivših učenika iz šest razreda Srednje strukovne škole iz Širokog Brijega proslavilo je dvadesetu obljetnicu svoje mature. Nakon svete mise slavljene u crkvi Uznesenja BDM i sata razrednika 'maturanti' su se fotografirali za još jednu uspomenu a onda je u širokobriješkom hotelu Park za njih priređena svečana večera i zabavni program uz druženje do kasnih sati.

Fotografije je snimio Foto Kruno

Maturirali davne 63. u Širokom Brijegu pa obnovili sjećanje, generacija Šuška i Praljka

Sedma generacija maturanata širokobriješke gimnazije koja je maturirala davne 1963. godine,  obilježila je 55 godina mature. U dva odjela gimnaziju je pohađalo 56 učenika, a na 55. obljetnicu stiglo je njih dvanaest. U toj generaciji bili su pokojni ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak i pokojni general Slobodan Praljak. Uz školski sat i obilazak zgrade gimnazije, nekadašnji gimnazijalci boravili su u Franjevačkom samostanu gdje ih je primio fra Dane Karačić. 

Pretplati se na RSS - Obljetnice