Pevec

Bivši poduzetnik i biznismen Zdravko Pevec napisao od čega živi i tko mu je sve sjeo na imovinu

Županijski sud u Bjelovaru odbio je Zdravku Pevecu zahtjev za obnovom kaznenog postupka u kojem je zbog gospodarskog kriminala pravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

'Mogu mi sve uzeti. I imovinu i novac, zdravlje su mi već uzeli'

Zdravku Pevecu je odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec

Iznenađen sam i šokiran. Ovo nije kraj. Bio bi presedan da mi netko uzme prezime, rekao je Zdravko Pevec. Visoki trgovački sud potvrdio je presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Pevecu odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec.

Pevec ostvario rekordnu dobit, šef uprave najavio: Mijenjamo ime!

Trgovački lanac Pevec u 2018. godini je ostvario neto dobit od 139,6 milijuna kuna, što je rast u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 111 milijuna kuna, a ukupni su prihodi iznosili 1,95 milijardi kuna, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljeno i da se razmišlja o promjeni imena tvrtke

Pevec sve jači: Pogledajte što će sve izgraditi ove godine

Pevec je potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vukovaru s brodskom Projektgradnjom, članicom Fortenova grupacije. Novi prodajni centar prostirat će se na gotovo 5000 četvornih metara, a otvorenje je predviđeno za 1. listopada ove godine

Novi prodajni centar prostirat će se na gotovo 5000 četvornih metara prostora, a otvorenje je planirano za 1.listopada ove godine u vukovarskoj Kudeljarskoj ulici, priopćili su iz Peveca.

'Ljudi me zove, pišu: Zdravko, šalji broj računa, šalji IBAN...

Užarili su se telefoni, što od poruka, što od poziva Višnji i Zdravku Pevecu nakon što su javno zavapili da im “građani Hrvatske posude po jednu kunu kako bi mogli platiti 4,3 milijuna kuna temeljem pravomoćne presude za zloporabu povjerenja”.

Posrnuli poduzetnički par i dalje, kako piše Jutarnji list, ne može doći k sebi od šoka zbog presude koju smatra nepravednom i zbog koje će do smrti dokazivati svoju nevinost.

Vrhovni sud potvrdio presudu: Zdravko Pevec ide u zatvor!

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne

Zdravku Pevecu, podsjetimo, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Ako tražite posao u Hrvatskoj tražite u Pevecu

Iz trgovačkog lanca Pevec u četvrtak su izvijestili da je plaća koja je isplaćena djelatnicima za siječanj veća za gotovo 11 posto od one u prosincu lani, a ako se ispune planovi poslovodstva, minimalna neto plaća iznosti će 5.000 kuna od siječnja iduće godine.

Uprava Peveca ispunila je obećanja iz protekle godine te, uz povećanje božićnice na 1.500 kuna, darove za djecu i povećanje naknade za novorođenčad, koja je s 3.300 podignuta na 4.000 kuna, i ovu godinu započinje optimističnim najavama, ističu iz te tvrtke.

 

Pevec podiže minimalnu plaću za tisuću kuna te najavljuje otvaranje 200 novih radnih mjesta

Na današnjoj konferenciji za medije Peveca najavljeni su planovi tvrtke za 2019. i 2020. godinu s naglaskom na ulaganje u plaće zaposlenika.
Pevec podiže minimalnu plaću za 1000 kuna, a u 2019. uložit će 20 milijuna kuna u prosječne bruto plaće zaposlenika posebice u najnižu bruto plaću djelatnika u maloprodaji i na skladištu, najavio je predsjednik uprave Peveca Jurica Lovrinčević.

 

Pretplati se na RSS - Pevec