Pivac

Braća Pivac u novoj investiciji: Ulažu dva milijuna kuna u ugostiteljsko turistički kompleks

Mesna industrija Braća Pivac preuzima turističko ugostiteljski kompleks kod rodne kule Tina Ujević u Vrgorcu i kreće rekonstrukcija zgrade restorana Tin.

"Sol Tourism" d.o.o. iz Grupacije Pivac koji ima dva hotela u Makarskoj (Biokovo i Miramare) i dva hotela u Dubrovniku (Petka i Sol) sklopio je ugovor s Gradom Vrgorcom koji je vlasnik restorana Tin. Ugovor o najmu restorana je na 15 godina.
 

Braća Pivac preuzela Kraš, radnici im prodali sve svoje dionice

Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, doznaje Večernji list. Time su Pivci preuzeli Kraš jer će nakon transakcije imati sveukupno 49,18 posto dionica tvrtke, ali većinu dionica s pravom glasa. Radnicima Kraša, koji su udjeličari u Kraš ESOP-u Pivci će platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obvezali su se zadržati sva radnička prava na dulji rok. Također ne smiju prodati dionice trećoj osobi bez garancije radničkih prava, koja su veća nego ona sadržana u Zakonu o radu.

Uprava objavila mišljenje o ponudi braće Pivac za prezimanje Kraša

Predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić te članovi Uprave Dinko Klepo i Alen Varenina, potpisnici danas objavljenog dokumenta preko Zagrebačke burze koji se zove "Mišljenje Uprave o ponudi za preuzimanje ponuditelja Mesne industrije Braće Pivac (MIBP)", ujedno i Kraševi dioničari, nemaju namjeru prihvatiti navedenu ponudu.

Pivci nude 430 kuna po dionici; žele da Kraš krene u akvizicije

Hanfa je jučer objavila da odobrava objavljivanje ponude Mesne industrije Pivac za preuzimanje konditorske tvrtke Kraš.

Mali dioničari Kraša napokon imaju prvu ponudu na stolu.

Mesna industrija Braća Pivac jučer je pred samo zatvaranje Zagrebačke burze na njoj objavila ponudu za preuzimanje najveće konditorske kompanije u državi što su najavili u rujnu, nakon čega se u utrku za Kraš nenadano uključio srpski poduzetnik Nebojša Šaranović i njegov Kappa Star.

Dok traje bitka za svaku dionicu, kćerka Ivice Pivca ušla u Nadzorni odbor Kraša

U jeku borbe za preuzimanje Kraša Nadzorni odbor te kompanije dobio je dvije nove članice inače sedmeročlanog Nadzornog odbora

To su Ana Mikuš Beban, zamjenica predsjednika NO-a (umjesto Tomislava Jovića), koja je nova predstavnica Kraš–ESOP-a i Nevena Pivac (umjesto Mladena Butkovića), koja je članica NO-a PPK-a, i predstavlja Mesnu industriju Braće Pivac, piše Lider.

Nevena Pivac je kćerka Ivice Pivca, predsjednika uprave Mesne industrije Braća Pivac
 

Kako su težaci iz Zavojana stvorili jednu od najvećih hrvatskih kompanija

Grupa Pivac uskoro treba preuzeti Kraš, čime bi ta tvrtka postala jedna od vodećih u državi. Bit će to finale uzbudljive priče u kojoj je nekadašnji mesarski obiteljski obrt prerastao u vodeću nacionalnu tvrtku koja investira u razvoj, zapošljavanje i školovanje. Da bismo pokušali odgonetnuti tajnu uspjeha braće Pivac, posjetili smo Zavojane, selo desetak kilometara zapadno od Vrgorca iz kojeg su potekla braća Pivac i u kojem je njihova rodna kuća, obnovljena, ali u koju doduše više nitko ne dolazi.

Plan braće Pivac za preuzimanje Kraša remeti novi igrač koji intenzivno kupuje dionice i diže cijenu

Tko stoji iza skrbničkog računa Raiffisenbanka Austria te je od 5. do 9. rujna, od ukupno 13.912 trgovanih dionica, kupio njih 10.388 i dospio na peto mjesto najvećih dioničara Kraša sa 0,69 posto dionica - pitanje je koje najviše intrigira investicijsku zajednicu

Braća Pivac bacaju se u novi biznis

Prije nešto malo manje od godinu dana vrgorački gradski vijećnici, konkretno vijećnici NLM-a i SDP-a, donijeli su odluku da Grad Vrgorac od Trgovine d. d. u stečaju otkupi za nešto više od pola milijuna kuna, kultni vrgorački restoran "Tin".

Troje HDZ-ovih vijećnika je na toj sjednici bilo suzdržano. Neslužbeno, iz pouzdanih izvora doznajemo kako je najveća vrgoračka tvrtka MI "Braća Pivac" zainteresirana za najam ovog restorana.

Umro je Tonći Pivac, jedan od trojice braće vlasnika Mesne industrije Pivac iz Vrgorca

Preminuo je Tonći Pivac, najstariji od trojice braće vlasnika Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca.

Tonći Pivac je preminuo u dobi od 70 godina, nepunih mjesec dana nakon što mu je dijagnosticiran uznapredovali stadij zloćudne bolesti.

Braća Tonći, Ivica i Neven imaju jednake udjele u ovoj obiteljskoj tvrtki.

 

Braća Pivac u Ravči grade nove hale koje će proizvoditi nevjerojatan broj pršuta

Mesna industrija (MI) Braća Pivac izgradila je u gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca prvu proizvodnu halu za pršutanu, a postavljaju se i nosivi stupovi za drugu.
Na trima parcelama ukupne površine 32.695 četvornih metara smještenih u gospodarskoj zoni nedaleko od autocestovnog čvora Ravča, MI Braća Pivac završava prvu fazu investicije vrijedne više od 10 milijuna eura, koja obuhvaća izgradnju pršutane površine veće od 9.500 četvornih metara.

Pretplati se na RSS - Pivac