Pivac

Dok traje bitka za svaku dionicu, kćerka Ivice Pivca ušla u Nadzorni odbor Kraša

U jeku borbe za preuzimanje Kraša Nadzorni odbor te kompanije dobio je dvije nove članice inače sedmeročlanog Nadzornog odbora

To su Ana Mikuš Beban, zamjenica predsjednika NO-a (umjesto Tomislava Jovića), koja je nova predstavnica Kraš–ESOP-a i Nevena Pivac (umjesto Mladena Butkovića), koja je članica NO-a PPK-a, i predstavlja Mesnu industriju Braće Pivac, piše Lider.

Nevena Pivac je kćerka Ivice Pivca, predsjednika uprave Mesne industrije Braća Pivac
 

Kako su težaci iz Zavojana stvorili jednu od najvećih hrvatskih kompanija

Grupa Pivac uskoro treba preuzeti Kraš, čime bi ta tvrtka postala jedna od vodećih u državi. Bit će to finale uzbudljive priče u kojoj je nekadašnji mesarski obiteljski obrt prerastao u vodeću nacionalnu tvrtku koja investira u razvoj, zapošljavanje i školovanje. Da bismo pokušali odgonetnuti tajnu uspjeha braće Pivac, posjetili smo Zavojane, selo desetak kilometara zapadno od Vrgorca iz kojeg su potekla braća Pivac i u kojem je njihova rodna kuća, obnovljena, ali u koju doduše više nitko ne dolazi.

Plan braće Pivac za preuzimanje Kraša remeti novi igrač koji intenzivno kupuje dionice i diže cijenu

Tko stoji iza skrbničkog računa Raiffisenbanka Austria te je od 5. do 9. rujna, od ukupno 13.912 trgovanih dionica, kupio njih 10.388 i dospio na peto mjesto najvećih dioničara Kraša sa 0,69 posto dionica - pitanje je koje najviše intrigira investicijsku zajednicu

Braća Pivac bacaju se u novi biznis

Prije nešto malo manje od godinu dana vrgorački gradski vijećnici, konkretno vijećnici NLM-a i SDP-a, donijeli su odluku da Grad Vrgorac od Trgovine d. d. u stečaju otkupi za nešto više od pola milijuna kuna, kultni vrgorački restoran "Tin".

Troje HDZ-ovih vijećnika je na toj sjednici bilo suzdržano. Neslužbeno, iz pouzdanih izvora doznajemo kako je najveća vrgoračka tvrtka MI "Braća Pivac" zainteresirana za najam ovog restorana.

Umro je Tonći Pivac, jedan od trojice braće vlasnika Mesne industrije Pivac iz Vrgorca

Preminuo je Tonći Pivac, najstariji od trojice braće vlasnika Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca.

Tonći Pivac je preminuo u dobi od 70 godina, nepunih mjesec dana nakon što mu je dijagnosticiran uznapredovali stadij zloćudne bolesti.

Braća Tonći, Ivica i Neven imaju jednake udjele u ovoj obiteljskoj tvrtki.

 

Braća Pivac u Ravči grade nove hale koje će proizvoditi nevjerojatan broj pršuta

Mesna industrija (MI) Braća Pivac izgradila je u gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca prvu proizvodnu halu za pršutanu, a postavljaju se i nosivi stupovi za drugu.
Na trima parcelama ukupne površine 32.695 četvornih metara smještenih u gospodarskoj zoni nedaleko od autocestovnog čvora Ravča, MI Braća Pivac završava prvu fazu investicije vrijedne više od 10 milijuna eura, koja obuhvaća izgradnju pršutane površine veće od 9.500 četvornih metara.

Braća Pivac tvrde da ih ne zanima slovenski Kras, no Kraš je sasvim druga priča

Mesna industrija Braća Pivac pokazala je interes za preuzimanje Krasa, poznatog slovenskog proizvođača mesnih proizvoda, javljaju slovenski mediji. Vrgorački mesari aktivni su i na Zagrebačkoj burzi te ustrajno kupuju dionice Kraša, opasno se približavajući zakonskoj granici za objavljivanje ponude za preuzimanje

Kako piše ljubljanski Dnevnik, Mesna industrija Kras traži strateškog partnera koji bi financijski ojačao prezaduženu tvrtku iz Sežane.

Pretplati se na RSS - Pivac