Plaća

Prosječna neto plaća u BiH u ožujku 869 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u ožujku ove godine iznosila je 869 KM i nominalno je viša za 0,7 posto u odnosu na prosinac te viša za 1,7 posto u odnosu na ožujak prošle godine, javlja Fena.

Najniža prosječna neto plaća od 538 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 564 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 590 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

 

Prosječna neto plaća u FBiH u studenom 868 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za studeni 2017. godine u Federaciji BiH iznosila je  868 KM i nominalno je viša za 0,6 posto, a realno za 0,5 posto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za studeni 2017. godine nominalno je viša za 2,0 , a realno za 0,1 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku. Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za studeni 2017.

Plaćeno bolovanje radnicima u Federaciji BiH žele smanjiti s 42 na samo 15 dana

Ne na 30, nego na 15 dana Udruga poslodavaca Federacije BiH, na opću zaprepaštenost Saveza samostalnih sindikata BiH, traži da se reducira trajanje plaćenoga bolovanja u Federaciji BiH. Vlasnici i direktori tvrtki okupljeni oko spomenute udruge smatraju kako je broj dana za plaćeno bolovanje potrebno smanjiti jer im to predstavlja velike troškove i da je trajanje tog bolovanja, prema njihovoj analizi, jedno od najduljih u Europi. 

Pretplati se na RSS - Plaća