Posao

Od početka pandemije bez posla u BiH ostalo gotovo 30.000 ljudi!

Od ožujka, kada je u Bosni i Hercegovini počela pandemija koronavirusa, broj nezaposlenih povećao se za 29.323, pokazali su podaci Agencije za statistiku BiH. Naime, prema statističkim podacima, u ožujku ove godine u BiH je bilo 398.270 nezaposlenih, a zaključno s kolovozom ove godine taj broj povećao se na 427.593. U odnosu na kraj prošle godine, broj nezaposlenih veći je za 25.647.

Zapošljavanje 15 000 nezaposlenih u FBiH: Od danas aktivan poziv za prijavu

Od danas je aktivan Poziv za prijavu na Program sufinanciranja zapošljavanja 2020. godini. Federalni zavod za zapošljavanje sredinom mjeseca predstavio je programe sufinanciranja zapošljavanja za 2020. godinu koji će se realizirati zajedno sa županijskim službama za zapošljavanje.

Broj zaposlenih u BiH u porastu, smanjen broj nezaposlenih

U Bosni i Hercegovini je zaključno s 30. travnjem ove godine bilo 458.355 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini, priopćio je danas direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Po njegovim riječima, broj nezaposlenih osoba u odnosu na prethodni mjesec manji je za 7.975 ili 1,71 posto, a u odnosu na isti mjesec 2017. godine broj nezaposlenih je manji za 29.075 osoba. 

BiH prva u Europi po broju nezaposlenih, a druga u svijetu

Novo izvješće organizacije Trading Economics o stopi nezaposlenosti u svijetu pokazao je da se Bosna i Hercegovina nalazi na globalnom drugom mjestu, dok je u Europi prva po broju nezaposlenih.

Prema izvješću organizacije koja mjeri ekonomske parametre u zemaljama širom svijeta, najviša stopa nezaposlenosti je Kongu sa 46,10 posto nezaposlenog stanovništva.

 

Neće se moći ‘doživotno’ biti na listi zavoda za zapošljavanje u FBiH

Na inicijativu Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Sarajevske županije, Vlada Federacije BiH mogla bi uskoro donijeti zakon po kojem bi nezaposlene osobe, koje se godinama vode na zavodu za zapošljavanje mogle izgubiti prava koja im sada pripadaju, kao što je obvezno socijalno i zdravstveno osiguranje, piše Večernji list BiH. 

Preko biroa za nezaposlene u Čitluku posao našlo preko 800 osoba

''Posredstvom čitlučke Podružnice Službe za zapošljavanje u 2017. u općini Čitluk zaposlene su 852 osobe, što je više nego ikad do sada u tijeku jedne godine'', rekao je Nikola Ostojić, voditelj čitlučke podružnice Službe za zapošljavanje HNŽ-a za Večernji list. Prema podacima voditelja čitlučke podružnice Službe za zapošljavanje HNŽ-a, na području općine Čitluk ukupno je zaposleno 5527 osoba, što znači da je prema broju zaposlenih općina Čitluk na drugom mjestu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), odmah iza Mostara.

Pretplati se na RSS - Posao