Posao

Broj zaposlenih u BiH u porastu, smanjen broj nezaposlenih

U Bosni i Hercegovini je zaključno s 30. travnjem ove godine bilo 458.355 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini, priopćio je danas direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Po njegovim riječima, broj nezaposlenih osoba u odnosu na prethodni mjesec manji je za 7.975 ili 1,71 posto, a u odnosu na isti mjesec 2017. godine broj nezaposlenih je manji za 29.075 osoba. 

BiH prva u Europi po broju nezaposlenih, a druga u svijetu

Novo izvješće organizacije Trading Economics o stopi nezaposlenosti u svijetu pokazao je da se Bosna i Hercegovina nalazi na globalnom drugom mjestu, dok je u Europi prva po broju nezaposlenih.

Prema izvješću organizacije koja mjeri ekonomske parametre u zemaljama širom svijeta, najviša stopa nezaposlenosti je Kongu sa 46,10 posto nezaposlenog stanovništva.

 

Neće se moći ‘doživotno’ biti na listi zavoda za zapošljavanje u FBiH

Na inicijativu Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Sarajevske županije, Vlada Federacije BiH mogla bi uskoro donijeti zakon po kojem bi nezaposlene osobe, koje se godinama vode na zavodu za zapošljavanje mogle izgubiti prava koja im sada pripadaju, kao što je obvezno socijalno i zdravstveno osiguranje, piše Večernji list BiH. 

Preko biroa za nezaposlene u Čitluku posao našlo preko 800 osoba

''Posredstvom čitlučke Podružnice Službe za zapošljavanje u 2017. u općini Čitluk zaposlene su 852 osobe, što je više nego ikad do sada u tijeku jedne godine'', rekao je Nikola Ostojić, voditelj čitlučke podružnice Službe za zapošljavanje HNŽ-a za Večernji list. Prema podacima voditelja čitlučke podružnice Službe za zapošljavanje HNŽ-a, na području općine Čitluk ukupno je zaposleno 5527 osoba, što znači da je prema broju zaposlenih općina Čitluk na drugom mjestu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), odmah iza Mostara.

Austrija godišnje odobrava 1500 radnih dozvola za radnike iz BiH

Delegacije BiH i Austrije trebale bi u narednih nekoliko mjeseci održati sastanak na kojem će biti prezentirano koji profil radnika BiH može ponuditi Austriji, a Austrijanci bi trebali iznijeti konkretne ponude za poslove. Potvrđeno nam je to u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, piše akta.ba 

Potrebe Austrije za radnom snagom, naročito u zimskom periodu, mogle bi dovesti do još većeg odljeva bh. građana na rad u inozemstvo, jer, podsjećaju u Agenciji, mi imamo viškove određenog kadra na evidencijama zavoda za zapošljavanje.

Kako i na koji način brže stići do boljeg posla?

Kako doći do posla iz snova a da pri tom ne morate paziti na natječaje? Sve što vam treba je stvoriti sebi i za sebe poslovnu reputaciju u vašoj struci što je sigurno bolje prezentirati budućem poslodavcu od napuhavanja CV-ja.

Profesionalnost je nešto što će se dopasti svim poslodavcima ovog svijeta. Ukoliko znate da želite i stremite promijeniti posao odradite ga do kraja potpuno profesionalno jer postoji velika mogućnost da će se vaš budući poslodavac o vama raspitivati kod sadašnjega.
 

Pretplati se na RSS - Posao