Posušje

Posušje potiče poduzetnike, poticaji i do 20 000 KM

Općina Posušje je objavila javni poziv za podnošenje prijava za poticajne mjere poduzetništvu na teritoriju ove općine. Donošenjem Proračuna za 2022. stvoreni su uvjeti za raspisivanje Javnog poziva za podnošenje prijava za poticajne mjere poduzetništvu općine Posušje. ''Budući kako nam je stalo da ova sredstva u što skorije vrijeme budu operativnija krenuli smo u realizaciju ovog Javnog poziva odmah, na samom početku godine.

U tijeku uređenje rekreativne staze kroz Brinu

Sjedilački način života je, nažalost, sve više prisutan u našoj svakodnevnici. Sati provedeni pred računalom za vrijeme radnog vremena i ispred malih ekrana te korištenje automobila sastavni su dio takvog način života koji u pravilu negativno utječe na naše zdravlje. Za sprječavanje neželjenih posljedica ovakvog stila života često je dovoljna i obična šetnja. Stoga vijest o uređenju rekreativne staze kroz kanjon Brine i dijela Tribistova sigurno će doprinijeti smanjenju nezdravih navika.

Otvaranje obrta u općini Posušje i dalje će biti besplatno

Obrtnici koji se odluče obrt registrirati na području općine Posušje, i u 2021. će biti oslobođeni plaćanja općinskih upravnih pristojbi. Riječ je o praksi uvedenoj prije dvije godine koja se pokazala odličnom poticajnom mjerom te je na inicijativu načelnika Ante Begića Općinsko vijeće Posušje na sjednici donijelo odluku kojom će ista mjera vrijediti i tijekom ove godine, piše Večernji list BiH.

Javna rasprava

Općina Posušje uspjela zadržati BFC certifikat

Nakon 16 mjeseci intenzivnog rada u kojega su bile uključene sve općinske službe pod vodstvom Odsjeka za razvoj,uspješno je okončan proces recertifikacije Općine Posušje kao općine s povoljnim poslovnim okruženjem (BFC).

O težini uvjeta najbolje govori podatak kako u Bosni i Hercegovini svega 27 općina i gradova od ukupno 142 ima ovaj certifikat. Podsjetimo, Općina Posušje zadobila je BFC certifikat 2017. godine kada je prva u Hercegovini uspjela ispuniti sve kriterijetepostati njegovim nositeljem.

Načelnik općine Posušje ugostio pobjednike turnira Međugorje Cup

Najbolji posuški nogometaši početnici okupili su se danas u Općinskoj vijećnici općine Posušje. Povod okupljanja je nedavno održani dječji nogometni turnir Međugorje Cup 2020. na kojemu je u oštrom natjecanju nogometnih ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine u konkurenciji početnika uvjerljivo najbolja bila mala ekipa HŠK Posušje.

Direktor JP Ceste FBiH posjetio općinu Posušje

Načelnik Branko Bago danas je održao sastanak s direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem, a sastanku su nazočili i Vinko Romić, ravnatelj JU Ceste ŽZH te Bekir Isaković, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste FBiH. Sastanak je održan s ciljem predstavljanja prometnih potreba Posušja kako bi se uvrstili u plan radova ovog poduzeća.

Načelnik Bago predstavio općinu Posušje na Međunarodnoj konferenciji Zagreb Invest 2020

U Zagrebu je jučer, 21. srpnja održana velika ulagačka i investicijska Međunarodna konferencija Zagreb Invest 2020. koja je u hotelu Westin okupila ključne predstavnike hrvatske industrije, institucija, financijskog, transportnog i logističkog sektora, kao i predstavnike europskih institucija te nadležnih tijela.

Pretplati se na RSS - Posušje