Posušje

Posebna čestitka za početak školske godine stiže iz općine Posušje

Lijepa vijest iz Općine Posušje - naime nakon što su se zalaganjem općinskih službi te  natječajnom procedurom  odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje  besplatnog prijevoza učenika, rukovodstvo Općine odlučilo se na ovaj potez te će nakon jučer održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja van snage postojeće Odluke o plaćanju participacije prijevoza učenika

Unatoč vremenskim neprilikama, podijeljene nagrade na VI. Festivalu klapske pisme u Posušju

Ni ljetna oluja ovog petka nije uspjela zaustaviti svečano otvaranje VI. Festivala klapske pisme Posušje 2019.

Unatoč kiši koja je u jednom trenutku prekinula natjecateljski dio festivala, nakon smirivanja vremenske situacije i uz velike napore organizatora najupornija publika je uspjela odslušati i posljednju klapu.

U petak počinje 'Festival klapske pisme Posušje', natječe se 27 klapa

Svečano otvaranje ovogodišnjeg izdanja trodnevnog Festivala klapske pisme Posušje, na kojem će nastupiti 27 klapa iz BiH i Hrvatske, bit će upriličeno u petak, 2. kolovoza, na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju s početkom u 20.30 sati. Ukupno 27 klapa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske nastupat će u tri kategorije, pa će tako u petak, 2. kolovoza, u konkurenciji mješovitih klapa nastupiti šest klapa. Subota, 3. kolovoza, rezervirana je za deset muških klapa, dok će zadnjeg dana festivala, u nedjelju, 4.

Pročistač na Senjakovini strateški infrastrukturni projekt Općine Posušje, suradnja sa hrvatskim stručnjacima

Jučer je u Općini Posušje održan sastanak na temu izgradnje pročistača pitke vode. Domaćin sastanka načelnik Branko Bago otvorio je sastanak, zahvalio se na dolasku predstavnicima Hrvatskih voda i to gđi. Irini Putici direktorici Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana te njenim kolegicama gđi. Mirjani Švonji i gđi. Barbari Vuletin.

Intenzivirani radovi na području općine Posušje

Nakon dugog razdoblja kišnog perioda koji je onemogućavao bilo kakve vanjske radove, kako u prirodi, tako i u graditeljstvu, ljeto nam je donijelo uvijete za konačnu realizaciju svih planiranih građevinskih projekata uređenja našeg malog gradića.
I ove godine nastavljamo aktivnosti vezane za uređenje užeg gradskog područja, ali i područja naših mjesnih zajednica kako bi se stvorili što bolji uvjeti za život i rad naših žitelja.

Članovi Udruge gospodarstvenika Posušje zaposlili novih 175 zaposlenika

U srijedu, 19. lipnja 2019., održana je 14. Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje.  Skupštinu, koja je  organizirana kao redovita i izvještajna, vodilo je radno predsjedništvo:  Pero Lončar dopredsjednik, Damir Vican predsjednik UO i Damir Lončar predsjednik NO.

Skupština je usvojila Financijsko izvješće za 2018. godinu i izvješća o radu Upravnog odbora i Udruge.
 

Predstavljeno Posuško lito 2019.

Povodom skorašnjeg početka kulturno-sportske manifestacije Posuško lito 2019., danas je u Općini Posušje upriličena konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji program. A o njemu su govorili članovi Organizacijskog odbora Mirjana Biško, Ivanka Arapović Galić i Zvonimir Širić.

Čak 43 događaja u ovogodišnjem Litu

Posušje je pravi pčelarski raj, proizvode kilogram meda po glavi stanovnika

Ivan Milićević je predsjednik udruge “Iva” Posušje, a pčelarstvom se bavi posljednjih devet godina. Upoznao se sa ovim sektorom vodeći programe razvoja. Pčele su postale njegov hobi, a iz toga se rodila strast i želja da širi pčelarstvo u svom kraju. ''Upoznavši pčelarstvo, strastveno sam ga zavolio. Zbog  drugih profesionalnih obaveza držim se stacionaronog pčelarstva, ali veliki dio svog vremena provodim radeći na tome da osnažimo pčelarsku zajednicu u Posušju.

Dobit posuškog gospodarstva preko 100 milijuna KM, podrška športu sa 6.300 KM!

Prihod posuškog gospodarstva u 2018. godini po završnim računima je 941 milijun KM. Nakon plaćanja svih obveza, i na „crno“ i na „bijelo“, dobit vlasnika tvrtki je oko 101 milijun maraka i ovaj iznos je u zadnjih deset godina u stalnom rastu, što pokazuje kako su poslodavci sve bogatiji.

Međutim, koliko su vlasnici tvrtki društveno odgovorni pokazuje primjer iz Posušja, gdje su u protekloj 2018. godini sponzorirali posuški šport ni više ni manje nego u iznosu od 6.300,00 KM.

 

Pretplati se na RSS - Posušje