Prevent

Prevent dobio presudu protiv Audija ali izgubio od Volkswagena i morat će platiti ogromnu odštetu

U dugogodišnjem sporu Davida i Golijata, pobjedu, barem još jednu etapnu, odnio je gigant iz Wolfsburga, Volkswagen (VW). Viši zemaljski sud u Dusseldorfu donio je presudu da je odluka VW-a da prije isteka raskine ugovor sa Preventom THW iz Hagena, bila zakonita.

U obrazloženju presude se navodi da je dobavljač (Prevent THW) prethodno iznuđivanjem pokušao da nametne poskupljenje za 25 posto, piše njemačka agencija dpa.

Prevent opet zaustavlja Volkswagen?

BiH proizvođač autodijelova mogao bi drugi put zaustaviti trake njemačkog Volkswagena, izvještava Indikator.ba.

U sporu između dvije tvrtke koji traje od 2016. godine, Prevent grupa je, prema pisanju Manager Magazina, stavila njemačkog automobilskog diva pred novo iskušenje povećanjem cijene ugovora o nabavi za 1000 posto.

Prevent i VW se nisu nagodili na sudu: Odluka u toku od tri tjedna

U dugogodišnjem sporu između Volkswagena i dobavljača iz Prevent grupe, Okružni sud u Dortmundu još nije donio odluku. VW je prekinuo sve dobavljačke ugovore za Preventovu podružnicu TWB za kraj ožujka 2019. Hoće li se to dogoditi ili će zahtjev dobavljača za zabranu biti uspješan, još je nejasno, čak i nakon višesatnih pregovora u srijedu, prenose mediji. 

Bh tvrtka Prevent sprema tužbu protiv VW-a vrijednu dvije milijarde eura

Nakon što je spor zbog otkazanih ugovora eskalirao, Prevent priprema tužbu protiv Volkwagena vrijednu milijarde, izvijestio je "Süddeutsche Zeitung" u izdanju za ponedjeljak, izvještava Indikator.ba.

Glasnogovornik Preventa potvrdio je njemačkom listu da će tužba biti podnesena čim bude kompletirana. 

Njemački mediji: VW špijunirao svoje dobavljače iz Prevent grupacije

Njemačka kompanija Volkswagen (VW) je, sudeći prema pisanju lista Bild am Sonntag, pratila svoje dobavljače među kojima su čelnici bh. Prevent grupacije.
Navodno su u ožujku 2017. godine angažirali istražiteljsku firmu iz Berlina da prikupe informacije o ukupno 37 "ciljanih osoba", među kojima su i članovi obitelji Nijaza Hastora, vlasnika Preventa, i nekoliko rukovoditelja podružnica i tri odvjetnika.

VW više ne želi imati posla s najbogatijim Bosancem, pada li još jedno balkansko poslovno carstvo?

Njemački mediji pišu kako je Volkwagen raskinuo suradnju s bosanskim poduzetnikom Nijazom Hastorom i njegovom Prevent grupom, jednim od ključnih dobavljača tog automobilskog diva

Bild i Focus javljaju kako je Volkswagen krajem prošlog tjedna donio odluku o prekidu suradnje sa Prevent grupom. Volkswagen se navodno proteklih godina trudio pronaći alternativu za dijelove koji su im stizali iz Grupe Prevent i kako je isporuka konačno organizirana.

Pretplati se na RSS - Prevent