Putin

Putin: Ekonomski blitzkrieg protiv Rusije nema šanse za uspjeh, EU će izgubiti 400 milijardi dolara

Ruski predsjednik Vladimir Putin sudjeluje na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Petersburgu gdje je održao i govor
Putin je odmah na početku govora žestoko napao SAD, prozvavši Amerikance da smatraju 'da ih je Bog poslao na Zemlju sa svojim svetim interesima'.

Kazao je da su pokušaji Washingtona da 'zabije posljednji čavao u lijes' ruskog gospodarstva sankcijama propali.

Putinov plinski udar na Njemačku i Italiju! Moskva: ‘Tehnički problemi‘; Berlin: ‘Lažete!‘

Rusija je u srijedu pojačala energetski pritisak na Europu, smanjujući isporuku plina kontinentu drugi dan zaredom, što je potez koji je Njemačka nazvala "političkim".

Dan nakon što je Gazprom poručio da smanjuje isporuke plinovodom Sjeverni tok za oko 40 posto, ruski državni energetski div priopćio je da dodatno smanjuje svoje dnevne isporuke tim plinovodom za trećinu, ukupno za 60 posto, kako izvještava Bloomberg.

Putin u intervjuu za državnu televiziju: ‘Želite izvoziti žito iz Ukrajine? Znam najlakši način‘

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je u petak optužbe da Rusija blokira izvoz žita preko ukrajinskih luka i predložio da se žito izvozi kroz Bjelorusiju, uz uvjet da se toj zemlji ukinu sankcije
Putin je na državnoj televiziji rekao da zapad pokušava prikriti vlastite pogreške optužujući Rusiju za probleme na globalnom tržištu.

Putin zaprijetio Macronu i Scholzu: Isporuka oružja Ukrajini je opasna

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i njemačkim kancelarom Olafom Scholzom. Putin je dvojici čelnika rekao da je isporuka oružja Ukrajini opasna, upozorivši “na rizike daljnje destabilizacije situacije i pogoršanja humanitarne krize”, priopćio je Kremlj.

Putin je također rekao da je spreman tražiti načine za otpremu žitarica zaglavljenih u ukrajinskim lukama, navodi se.

“Rusija je spremna pomoći oko žitarica”

Kako će Putin reagirati na ulazak Finske u NATO? BBC navodi tri moguća scenarija

Putinova upozorenja Finskoj da se ne pridružuje NATO-u očito su bila uzalud. Njegova invazija na Ukrajinu dovela je točno do onoga čega se Putin najviše boji – daljnjeg širenja NATO-a koje savez dovodi Rusiji pred vrata.

BBC-jev dopisnik za sigurnost analizirao je kako bi Putin mogao reagirati na ovakvu odluku Finske.
 

Putin ima novi plan i izvest će ga uskoro, imamo pouzdane informacije o tome

Rusija uskoro planira anektirati dvije istočne regije Ukrajine Donjeck i Lugansk, izjavio je američki veleposlanik pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju, pozivajući se na “pouzdane obavještajne podatke”.

Obraćajući se novinarima u Washingtonu, Michael Carpenter je, kako prenosi Index.hr rekao: “Prema najnovijim izvješćima, vjerujemo da će Rusija pokušati pripojiti Narodnu Republiku Donjeck i Narodnu Republiku Lugansk Rusiji.
 

'Ako Putin uspije, daljnja patnja diljem Europe bit će neopisiva. Nikada se više nećemo osjećati sigurno'

Zemlje koje se protive ruskoj invaziji na Ukrajinu moraju udvostručiti svoju potporu Kijevu, uključujući opskrbu teškim naoružanjem, tenkovima i zrakoplovima, poručit će britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss. u govoru koji će održati u srijedu navečer. U najvećem napadu na europsku državu od Drugog svjetskog rata do sada je ubijeno tisuće ljudi i izazvao je razaranja diljem Ukrajine, prisiljavajući Zapad da preispita svoj pristup zaštiti i globalnoj stabilnosti.

Putin: Nismo imali drugog izbora, naš cilj u Ukrajini je plemenit

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su ruske trupe u Ukrajini djelovale hrabro, efikasno i koristeći najsuvremenije oružje jer, kako je naveo, nisu imali drugog izbora.

On je rekao da Rusija "nije imala drugog izbora" osim da započne vojnu operaciju u Ukrajini kako bi zaštitila Rusiju, a njegove snage će dostići svoj cilj, prenosi novinska agencija Interfax.
 

Opasna tvrdnja: Jedan od Putinovih najbližih suradnika otkriva šta je konačni cilj Moskve - Cijela Europa može biti u strahu

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije, kaže da je cilj Kremlja "izgraditi otvorenu Euroaziju - od Lisabona do Vladivostoka"
Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina, na Telegramu je objavio informaciju o konačnom cilju Moskve.

Medvedev je, po uzoru na ustaljenu retoriku Kremlja, ponavljao tvrdnje o "nacističkim simpatizerima u Ukrajini" kazavši da se "strastveni dio Ukrajinaca moli za Treći Reich posljednjih 30 godina".
 

Američka stručnjakinja: Putinov san je gotov, ono što će sada uraditi je...

Elizabeth Braw, stalna saradnica na institutu American Enterprise, analizirala je za Sky News koliko je značajno za Ukrajinu da je ponovno zauzela ključna područja oko Kijeva.

- Osjećaj je da se stvari počinju okretati u korist Ukrajinaca, u smislu ne samo otpora već i ponovnog zauzimanja gradova, kazala je.

Međutim, ona upozorava da ne možemo pretpostaviti da je ovo "put do pobjede" Ukrajine. Ako Ukrajina želi pobijediti u ratu, proći će još "dugo vremena" dok to ne učini, kaže ona.
 

Pretplati se na RSS - Putin