Putin

Putinova stranka proglasila trijumf, liberalima 1% glasova

Vladajuća ruska stranka, najuže povezana s predsjednikom Vladimirom Putinom, proglasila je pobjedu na parlamentarnim izborima održanim protekli vikend. Nakon 90 posto obrađenih glasova, Jedinstvena Rusija osvojila je 49 posto glasova, dok su komunisti dobili 20-postotnu podršku. Vladajuća je stranka priopćila da bi trebala zadržati dvotrećinsku većinu u Dumi, ali rezultati pokazuju da joj je podrška pala, a Komunističkoj partiji porasla.

Evo što kaže Putin ruskim poduzetnicima za koliko vremena će Rusija pobijediti koronavirus

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da zemlja može pobijediti koronavirus za manje od tri mjeseca ako brzo uvede oštre mjere, nakon što su vlasti već odlučile od petka ukinuti sve letove u i iz Rusije

Vlasti u Moskvi najavile su da će ovoga vikenda zatvoriti sve trgovine, osim prodavaonica hrane i ljekarni. Rusija u četvrtak bilježi najveći porast broja zaraženih u jednome danu i sada ih je ukupno 840.

Putin rekao što misli o liberalizmu: To je zastarjela ideologija

Vladimir Putin je rekao da je liberalizam zastarjela ideologija u intervjuu koji je dao za Financial Times prije nego što će otići na samit G20.

Ruski predsjednik je rekao da ideologija koja je desetljećima podupirala zapadne demokracije više nema svoju svrhu. Također, zanimljivo je da je ruski premijer Dmitry Medvedev kazao kako razumije porast desničarskog populizma u Europi i SAD-u, rekavši da ideje poput multikulturalizma više nisu održive.

Putina će u Srbiji čuvati 5.000 srpskih i 300 ruskih policajaca

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin dolazi u četvrtak u službeni posjet Srbiji gdje bi ga, kako je najavljeno, trebalo dočekati oko 70.000 ljudi iz cijele zemlje čiji će dolazak u prijestolnicu organizirati proruski „nevladin sektor i patriotske organizacije“,dok je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS)  angažirala lokalne odbore diljem Srbije oko dolaska svojih članova i pristaša u Beograd.

Putin: Izgubili smo u poštenoj i veličanstvenoj utakmici

Ruski predsjednik Vladimir Putin "ponosi se" ruskom nogometnom reprezentacijom, prenijela je agencija Interfaks pozivajući se na glasnogovornika Kremlja koji je to rekao nakon što je Hrvatska u subotu navečer porazila Rusiju u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva

"(Putin) je gledao i navijao za svoju reprezentaciju. Izgubili smo u poštenoj i veličanstvenoj utakmici. Oni su za nas i dalje veliki, oni su heroji. Ginuli su na terenu, ponosimo se njima", kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

 

Pretplati se na RSS - Putin