Registracija

Država neće: Registracija vozila mogla bi biti 50 posto jeftinija

Svi građani u Federaciji BiH plaćaju minimalno 20 posto skuplju registraciju vozila, a u većini slučajeva čak 50 posto, samo zato što Agencija za nadzor osiguranja ne provodi zakonom predviđen postupak zoniranja općina, piše Dnevni avaz. Zakon prema kojem posluju osiguravajuća društva, propisao je, naime, da Agencija svakog 1. travnja razvrstava općine u zone rizika prema visini štete koju su napravili vozači. Zone rizika Prema podacima Agencije, zone rizika posljednji put su određene 1998. godine.

Iskoristite svoje pravo: U slučaju kvara automobila imate pravo na potpuno besplatnu pomoć!

Jeste li ikada doživjeli da vam uslijed kvara automobil stane na sred ceste pa ste bili prinuđeni tražiti rješenje kako bi sanirali tu doista za svakog vozača neugodnu situaciju. Sigurno su mnogi od vas izabrali i najgore moguće rješenje a to je da ste morali platiti nekome da vas odšlepa s ceste do automehaničarske radionice ili servisa. Međutim, jeste li se ikad pitali imate li vi kao vozač koji ima uredno registrirano vozilo ikakva prava koja može tražiti ili koristiti u takvim trenucima.

Jednošalterski sustav: Registracija tvrtke u BiH za jedan dan

Vlada FBiH na nedavnoj sjednici usvojila je informaciju o realizaciji aktivnosti o uspostavi jednošalterskog sustava i elektroničke registracije. Svrha akcijskog plana je definiranje aktivnosti, nositelja aktivnosti i rokova implementacije, kako bi se osigurala nesmetana realizacija aktivnosti na uspostavi sustava.

Pretplati se na RSS - Registracija