Rimac

Nijemci hvale Rimčev novi automobil: Bugatti je prošlost, sada dolazi Nevera

Njemački Der Spiegel raspisao se o novom automobilu Mate Rimca, prenosi Index. Neveru se opisuje kao “nadmoćnu”, a Rimca kao osobu koja “uvodi nove standarde” u industriju električnih automobila.

“Sportski automobil Rimac Nevera od 2000 KS pokazuje superiornost električnog pogona na trkaćoj stazi”, ističe Der Spiegel u članku pod naslovom “Bugatti je bio jučer. Sad dolazi Rimac Nevera”.

Hyundai i Rimac Automobili čvrsti partneri: 'Vjerujemo u Matu Rimca'

Rimac je inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi.
Protekli tjedni pokazali su zašto je važno ulaganje Hyundaija, i prije Porschea, u Rimac Automobile. Njemačka premijerka Angela Merkel iznijela je namjeru da u Njemačkoj postavi milijun punionica za električne automobile do 2030. godine, već do 2022. trebalo bi ih biti 50.000 što će koštati tri i pol milijarde eura. Već je i to ozbiljno povećanje s obzirom na to da je sada takvih lokacija u Njemačkoj 21.000.

Rimac ima 600 zaposlenih i pravi novu tvornicu

Iako iza sebe ima vrhunska postignuća, kaže, na sve gleda kao da je tek na početku.
Više od 500 developera iz cijelog svijeta i najzanimljivije teme iz programske zajednice stigle su u Tuhelj na konferenciju Dev Days, piše RTL.

Svoju priču o uspjehu, ali i svim preprekama na putu do cilja, pred međunarodnom publikom podijelili su hrvatski IT stručnjaci i inovatori, među njima i Mate Rimac. 
 

Rimac Automobili rade na pogonu Seatovih sportskih bolida

Rimac Automobili će pružati tehnologiju i znanje za novi trkaći model Seata, tOčnije za njihovu novu sportsku diviziju Cupra, piše zagrebački Jutarnji list.
Dva tjedna nakon što je objavljeno da je Porsche kupio 10 posto hrvatske kompanije Rimac Automobili, stižu novi detalji o još jednom velikom poslu za hrvatske inovatore.

Naime, u srijedu je otkriveno da Rimac Automobili pružaju tehnologiju i znanje za novi trkaći model Seata, točnije za njihovu novu sportsku diviziju Cupra, prenosi Jutarnji list. 

Rimčev C_Two proglašen jednim od najvažnijih automobila 2018.

Iako je do kraja 2018. ostalo još dosta vremena, već je prvih šest mjeseci donijelo velike promjene na tržištu automobila. Veliki proizvođači automobila sve se više okreću električnim i hibridnim vozilima te novim i sve pametnijim tehnologijama. TopSpeed je tako podvukao crtu i odabrao šest automobila koje smatraju najvažnijima ove godine. U tom odabranom društvu svoje je mjesto pronašao i Rimčev C_Two. Prozvali su ga "Eureka trenutkom ove godine", piše Zimo.co.

Rimac sljedeće godine planira proizvesti 18 novih automobila

Nakon spektakularne nesreće u kojoj je Richard Hammond uništio Rimčev automobil, tvrtka je prodala tri auta. Iz Rimca su otkrili i da će između 75 i 105 novih automobila završiti u SAD-u

Ovog vikenda proći će točno godina od trenutka kad je tvrtka Rimac Automobili definitivno zaokupila pozornost čitavog svijeta. Naime, 10. lipnja prošle godine Richard Hammond spektakularno je u Švicarskoj razbio Rimac Concept One.

 

Pretplati se na RSS - Rimac