SKB Mostar

Obustavljen hladni program u SKB Mostar

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Krizni stožer donio je odluku kojom se od danas, 21. siječnja 2022. godine obustavlja hladni operativni program.  Izuzetak su svi onkološki i hitni pacijenti kojima će se i dalje pružati sve potrebne usluge. Odluka je inicirana zbog izrazito povećanog broja oboljelih od bolesti COVID-19 te nužne reorganizacije i prilagodbe rada svih medicinskih djelatnosti. 

Porast broja novozaraženih može ugroziti bolnice u Mostaru

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar upozoravaju kako je s porastom broja covid-pozitivnih osoba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji došlo i do porast broja hospitaliziranih pacijenata s teškom kliničkom slikom uslijed covid infekcije. Trenutno je na liječenju u "covid bolnici" 29 pacijenata od kojih je četvero na invazivnoj strojnoj ventilaciji.

Zalihe krvi su na kritičnoj razini, neke operacije već odgođene

Sveučilišna klinička bolnica Mostar poziva građane, davatelje krvi i one koji će to postati, da zbog nedostatnih zaliha daruju krv u Transfuzijskom centru. Zalihe krvi su na kritičnoj razini i jedva zadovoljavaju hitne potrebe!, upozoravaju iz Transfuzijskog centra. Poziv se odnosi na sve krvne grupe A, B, AB i 0. Darivati krv se može od ponedjeljka do petka u vremenu od 7:30 do 14:30 sati.

U SKB Mostar na liječenju trenutno 123 bolesnika, u zadnja 24 sata osam preminulih

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminulo je 8 osoba: žena iz Ljubuškog rođena 1926. godine, muškarac iz Čapljine rođen 1944. godine, muškarac iz Ljubuškog rođen 1949. godine, žena iz Ljubuškog rođena 1950. godine, muškarac iz Mostara rođen 1960. godine, žena iz Širokog Brijega rođena 1965. godine, žena iz Čapljine rođena 1953. godine i muškarac iz Gruda rođen 1944. godine.

'Odbijenica' iz SKB-a Mostar: Imamo dovoljno respiratora. Daj ono što treba

Pročelnik Odjela anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja SKB Mostar, dr. Zoran Karlović obavijestio FUCZ da ne mogu prihvatiti respiratore Srebrene maline jer su ustanova koja se bavi pružanjem usluga u visokovrijednoj kardiokirurgiji, neurokirurgiji, usluga koja pruža opća intenzivna i još dva respiracijska centra. U njima imaju visokokvalitetne respiratore, poput Dregera. ''To su sve visokozahtjevni bolesnici i ja se upuštati u jedan vježbovni tretman sa aparatima koji su za mene nepouzdani ne želim.

Ante Kvesić: Najveći problem je nedostatak zdravstvenih radnika, 22 pacijenta su na respiratorima

Pored sve većeg broja pacijenata zaraženih koronavirusom koji neprestano pune kapacitete mostarske Covid bolnice urušavanju sustava najveća prijetnja je nedostatak liječnika. Direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić kaže da svakodnevno pristiže oko 20 pacijenata, zbog čega su kapaciteti Covid bolnice već proširili, ali ga najviše zabrinjava činjenica da ostaje bez zdravstvenih radnika zbog zaraze koronavirusom ili bliskog kontakta.

Normalizacija rada u SKB Mostar, evo što je potrebno za pregled

S obzirom na trenutačno povoljnu epidemiološku situaciju kao i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH i HNŽ-a, Sveučilišna klinička bolnica poduzela je sve mjere i aktivnosti vezane za normalizaciju rada, sukladno trenutnim napucima, priopćeno je iz SKB Mostar.  "Smatramo važnim za javnost i sve naše korisnike usluga, istaknuti sljedeće: - Proteklog tjedna u SKB-u Mostar počeli su se obavljati svi specijalističko-konzultativni pregledi.

Tijekom posljednja 24 sata u SKB Mostar testirano 114 uzoraka, nema pozitivnih ... život ide prema normali

Tijekom posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar testirano je 114 uzoraka na COVID 19, među kojim nijedan nije bio pozitivan. U COVID bolnici ove ustanove trenutno se liječe dva bolesnika, dok su sanitarni inspektori od jučer izdali ... ... 14 rješenja o samoizolaciji, bez prekršaja istih u posljednje vrijeme. Direktor Zavoda za javno zdravstvo u ovom županiji Nermin Avdić vjeruje da će stvari po pitanju koronavirusa tijekom ljetnih mjeseci izgledati bolje, te da će život biti u dobroj mjeri normaliziran .

Poduzeće MaCom isporučilo prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira SKB Mostar

Poduzeće MaCom iz Stoca isporučilo je prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a danas će ih biti isporučeno još 500. Iza cijele inicijative ove pomoći stoje poduzeća Klastera metala i plastike (KMP), a pokrenulo ju je poduzeće MaCom u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilita u Mostaru koji su članice KMP. 

Bojan Bogdanović donirao 50.000 dolara mostarskoj bolnici za nabavku respiratora

Košarkaš Utah Jazza Bojan Bogdanović je donirao 50.000 dolara Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.
Mostarac koji igra za hrvatsku reprezentaciju je odlučio dati svoj doprinos sugrađanima u borbi sa koronavirusom, te je donirao novac namijenjen za nabavku respiratora.

 

Pretplati se na RSS - SKB Mostar