Stanovi

Evo koliko se novih stanova prodalo u BiH za prvih šest mjeseci i kolika je dobit izvođača po metru kvadratnom

Prosječna cijena prodanih novih stanova u BiH u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1.606 KM po metru kvadratnom i u usporedbi sa istim periodom prošle godine manja je za dva posto. 

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u drugom kvartalu ove godine prodana su ukupno 633 stana ukupne korisne površine 35.078 metara kvadratnih. 

Površina prodanih novih stanova u drugom kvartalu ove u odnosu na isti period prošle godine veća je za 25,9 posto. 
 

Za najam stana srednje veličine u Zagrebu izdvojit ćete 730 eura

Prosječne tražene najamnine zagrebačkih stanova u travnju su u odnosu na ožujak porasle za jedan posto, a u odnosu na isti mjesec 2017. godine veće su za 14 posto, pokazuju podaci oglasnika Crozilla.com.

Za zagrebačke stanove površine od 60 do 80 kvadratnih metara u prosjeku se, prema tim podacima, u travnju tražilo gotovo 730 eura mjesečne najamnine, što je 2,5 posto više nego mjesec ranije te gotovo 13 posto više nego u travnju 2017. godine.

 

U BiH se gradi manje stanova, ponestaje kupaca za novogradnju

Nakon stalnog rasta još od 2014. godine pojavljuju se prvi znaci mogućeg usporavanja u stanogradnji u BiH. U prvom tromjesečju ove godine, prema podacima Agencije za statistiku BiH, broj izdanih odobrenja za građenje stanova bilježi pad od 13,3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, doznaje Indikator.ba.

Kvadrat stana u Zagrebu 2000 eura: 'Cijene stanova su na vrhuncu'

Prema najnovijem istraživanju portala Njuškalo, provedenom na uzorku od čak 156.000 nekretnina, cijene stanova i kuća u proteklih godinu dana porasle su više od osam i pol posto. Prosječne tražene cijene stanova rasle su gotovo deset posto, a kuća šest i pol posto. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u travnju je probila razinu od 2000 eura po kvadratu, no rastu cijena stambenih nekretnina ipak se bliži kraj, kaže nam stručnjak

Stanarine u Splitu prešle sve granice: Za dvosobni stan - 11.000 kuna!

Podstanarima i studentima u Splitu postaje sve teže naći stan za cijenu koju njihove financije mogu podnijeti, a najteže je, očekivano, u ljetnoj sezoni kada se mnogi moraju iseliti i ustupiti mjesto turistima.
Koliko je teško naći stan u dugoročnom najmu, novinari Splitskog dnevnika posvjedočili su i sami upisujući u pretragu najpoznatijeg hrvatskog web oglasnika pojmove poput "Splitsko-dalmatinska županija", "Split", "stan do 50 kvadrata", cijena do 450 eura i "dugoročni najam".

Prosječna cijena stana u BiH povećana na 1.614 KM

Prosječna cijena prodanih novih stanova u BiH u četvrtom kvartalu prošle godine iznosi 1.614 KM po metru kvadratnom, što je više za 7,1 posto u odnosu na isti kvartal 2017. godine. 

U poređenju sa prosječnom cijenom prodanih novih stanova 2017. godine, prosječna cijena u četvrtom kvartalu lani veća je za 1,9 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH. 

Pretplati se na RSS - Stanovi