Švedska

U ovoj zemlji možete zaraditi i do 5000 eura mjesečno: Traže se radnici za tri najdeficitarnije struke

Kao i brojne druge razvijene zapadne zemlje, i Švedska traži fizičke radnike. Čak i za posao "bauštelca" plaća nije mala - doseže i do 3380 eura. Ugostiteljstvo? Oko 2900 eura.
IT-jevci, profesori i građevinci tri su najdeficitarnije strke u Švedskoj, a poslodavci za ta radna mjesta nude plaće i od nekoliko tisuća eura, piše srpski Blic.

Na popisu od 72 deficitarnih zanimanja su i liječnici i medicinsko osoblje. Liječnička plaća iznosi oko 5000 eura neto, dok razni medicinski radnici dobiju i do 3400 eura. 

 

​I Škotska među zemljama koje probaju univerzalni dohodak

Stanovnici škotskih gradova Glasgow, Edinburg, Fife i Sjeverni Ayrshire uskoro će, uz potporu lokalne samouprave, primati bespovratnu mjesečnu naknadu kao dio pilot programa univerzalnog dohotka, piše Futurism.

Iako prijeporan, projekt je već osigurao 250 tisuća funti u obliku bespovratnih sredstava za razvoj studije izvedivosti, a gradovi koji se žele uključiti svoje prijedloge moraju dostaviti do kraja ožujka 2018. godine.

Švedske tvrtke samo u kolovozu nisu mogle naći 78.000 radnika

Gospodarski rast u Švedskoj mogao bi zaustaviti nedostatak radne snage, upozoravaju analitičari, a situaciju nije uspio poboljšati ni migrantski val koji je prije dvije godine zapljusnuo zemlju.

Istraživanje iz lipnja Konfederacije švedskih poduzetnika s članstvom preko 60.000 tvrtki pokazuje kako je 75 posto kompanija koje su zapošljavale imale problema u pronalaženju dovoljno kvalitetnog kandidata.

Najviše od 2000.

Pretplati se na RSS - Švedska