Tešanj

U Tešnju još 11 zaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na koronavirus je testirano 258 uzoraka, a pozitivno je 11 osoba.
Svi zaraženi su iz Tešnja, potvrđeno je za Klix.ba.

Ovaj grad u Zeničko-dobojskom kantonu je postao novo žarište korona virusa i već tri dana ima veći broj zaraženih. Jučer je potvrđeno čak 19 novozaraženih, a dan ranije 14.

Ukupan broj zaraženih u Tešnju sada je 63. Novi klaster je firma "Koža-komerc", a svih 80 zaposlenika te kompanije je od 23. svibnja u samoizolaciji.
 

Koronavirus se sve više širi Tešnjom, registrirano 19 novozaraženih osoba

U posljednja 24 sata u laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu testirano je 225 uzoraka na koronavirus, a potvrđeno je 19 pozitivnih rezultata.

Svih 19 novozaraženih osoba je iz Tešnja, gradu koji je posljednjih dana postao najveće žarište u cijeloj BiH.

U Tešnju je do danas registrirano ukupno 52 slučaja zaraze, a tvrtka "Koža-komerc" je postala novi klaster. Svih 80 zaposlenika te kompanije je od 23. svibnja u samoizolaciji.

Gospodarsko čudo iz Tešnja proizvodi moto odijela za BMW

Nije hrabar čovjek koji pobjegne, nego onaj koji ostane u svom mjestu i bori se za dobrobit sebe, obitelji, ali i cjelokupne zajednice, piše Večernji list BiH. Da je upravo hrabrost, uz ideju i cilj, siguran put prema uspjehu pokazao je osnivač i vlasnik B&M Comerca Fikret Omahić, koji je iz malog proizvodnog pogona u Tešnju uspio izgraditi poslovno carstvo. Naime, ova tvrtka jedina je u BiH koja proizvodi moto kožna odijela za BMW.

Brojni izazovi

Pretplati se na RSS - Tešanj