Tomislav Tolušić

Tolušić odgovorio Todoriću: Zemljišta i izvori vode su državni i to će tako ostati

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u nedjelju je odbacio tvrdnje Ivice Todorića da je Vlada kroz lex Agrokor bogatstvo od strateške važnosti “dala u ruke stranim interesima”, poručivši kako je riječ o prirodnim resursima u vlasništvu države koje je Agrokor imao samo u koncesiji, a Todorića je pozvao da dođe u Hrvatsku i obrani se pred pravosudnim tijelima.

Nije dugo trajao carinski rat u regiji, sve je opet po starom

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, javlja agencija Anadolija.

Izmjena se odnosi na naknadu za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima te iznosi 90 kuna za svaku pojedinu vrstu voća i povrća u okviru jedne kontrole koje provode poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija. Pravilnik će biti objavljen u petak, 11. kolovoza u Narodnim novinama.

Ministri susjednih zemalja poslale ultimatum Hrvatskoj: "Uzvratit ćemo protumjerama"

Četiri države zapadnog Balkana u ponedjeljak su poslale ultimatum Hrvatskoj da do kraja ovog tjedna ukine odluku o povećanju pristojbi za fitosanitarni nadzor voća i povrća iz tih zemalja ili će u suprotnom uvesti slične protumjere.

Hrvatsko ministarstvo poljoprivrede donijelo je u srpnju novi pravilnik kojim se uvodi kontrola većeg broja vrsta voća i povrća uvezenih iz nečlanica EU-a, a naknada za inspekcijski nadzor povećava s 90 na 2000 kuna.

Pretplati se na RSS - Tomislav Tolušić